Η Μαρία Ναυπλιώτου μεταμορφώνεται σε Μαρία Κάλλας [εικόνα και βίντεο]

67

Μια ντίβα που πέρασε στην αιωνιότητα, μια γυναίκα-σύμβολο, μια καλλιτέχνις που έπλασε ένα ολόκληρο αισθητικό σύμπαν με την φωνή, την προσωπικότητα και την παρουσία της: Μαρία Κάλλας.

Τον φετινό θεατρικό χειμώνα, στη σκηνή του θεάτρου «Μικρό Χορν», μια σπουδαία ηθοποιός θα υποδυθεί την ντίβα της όπερας και θα μας μεταφέρει νοητά στον αενάως ανεξερεύνητο κόσμο της.

Η Μαρία Ναυπλιώτου θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Μaster Class»: τo θεατρικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally που βασίστησε στο σεμινάριο όπου δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρν της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του ‘70.

Στις 7 Νοεμβρίου, οι προβολείς του Μικρού Χορν θα φωτίσουν εικόνες ζωής της Μαρίας Καλλάς και η Μαρία Ναυπλιώτου με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου (σσ. την μετάφραση του κειμένου υπογράφει ο Στρατής Πασχάλης) θα μας ταξιδέψει στο εύθραστο και πολυδιάσταστο εσωτερικό κόσμο της μεγαλύτερης φωνής του 20ου αιώνα.

Το Master Class γράφτηκε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1995 με πρωταγωνίστρια της Ζόι Καλντγουελ αρχικά στη Φιλαδέλφεια και μετά στο Μπρόντγουει γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Ο Βασίλης Ζούλιας είναι ο σχεδιαστής που θα ντύσει την Μαρία Ναυπλιώτου για το ρόλο της στο «Μaster Class», «παραδίδοντας» κι εκείνος με τη σειρά του ένα σπουδαίο μάθημα στιλ.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την εμφάνιση της Μαρίας Ναυπλιώτου με την υπογραφή του Βασίλη Ζούλιαστο bovary.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here