Η μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της Χιλής – Πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμος στους δρόμους του Σαντιάγκο (VID)

129
Η Χιλή ζει μοναδικές στιγμές. Ο κόσμος κατεβαίνει μαζικά χωρίς να φοβάται τους καραμπινιέρους και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Κανείς δεν μπορεί να φοβάται μες σε αυτό το πλήθος, παρά μόνο όσοι είναι απέναντί του.
Όταν οι επίσημες αρχές δίνουν ως εκτίμηση 1,2 εκατομμύρια κόσμο, καταλαβαίνει κανείς πως το πραγματικό νούμερο όσων κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας Σαντιάγκο για να διαδηλώσουν ενάντια στην κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα, μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Το σύνθημα για τη σημερινή συγκέντρωση ήταν “η μεγαλύτερη πορεία της Χιλής”. Και είναι πράγματι, η μεγαλύτερη καταγραμμένη διαδήλωση των τελευταίων ετών, τουλάχιστον από το 1990 που έπεσε το καθεστώς του δικτάτορα Πινοτσέτ -αν και βρίσκει επάξιους συνεχιστές, όπως αποδεικνύει ο Πινιέρα.
Ο κόσμος κατεβαίνει μαζικά χωρίς να φοβάται τους καραμπινιέρους και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που κήρυξε η κυβέρνηση. Κανείς δεν μπορεί να φοβάται μες σε αυτό το πλήθος, παρά μόνο όσοι είναι απέναντί του. Οι διαδηλωτές φωνάζουν ρυθμικά “παραίτηση” προς τον πρωθυπουργό Πινιέρα.
Κρατάνε χιλιάδες αυτοσχέδια χρωματιστά πλακάτ με διάφορα συνθήματα, όπως “μέχρι η αξιοπρέπεια να γίνει συνήθεια” ή “όταν η τυραννία είναι νόμος, η επανάσταση είναι διαταγή”, και “είμαστε η φωνή αυτών που δεν μπορούν να φωνάξουν”.
Ταυτόχρονα, εκατοντάδες κιθαρίστες συγκεντρώθηκαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη, για να παίξουν τραγούδια του μυθικού Βίκτορ Χάρα, που δολοφονήθηκε τις πρώτες μέρες της δικτατορίας του Πινοτσέτ.
Τα υπόλοιπα δύσκολα μπορούν να περιγραφούν με λόγια, ενώ ακόμα και η δύναμη της εικόνας δεν είναι ίσως αρκετή για να τα χωρέσει.

teleSUR English@telesurenglish

Hundreds of thousands protest in Santiago de Chile against Piñera’s government, neoliberalism and repression.

Embedded video

2,529 people are talking about this

 

Και εδώ το πλήθος τραγουδά σύσσωμο το τραγούδι των φυλακισμένων.

blue@vesseulgi

están cantando el baile de los que sobran de los prisioneros, ESTOY LLORANDO WEÓN ESTO ES LEGENDARIO

Embedded video

14.4K people are talking about this

 

Μπορεί ο Πινιέρα να λέει ότι βρίσκεται σε πόλεμο με έναν πανίσχυρο εχθρό, αλλά στην πραγματικότητα, απέναντί του είναι ο “εχθρός λαός”…
Με πληροφορίες από Spanish Revolution – anemos antistasis.gr
katiousa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ