Η παραδοσιακή συνταγή μπακλαβά της Γκάζιαντεπ

188

Υπάρχουν τόσες πολλές ποικιλίες μπακλαβά,όπως και κανταίφι,με τόσες διαφορετικές και απίθανες γεμίσεις που δεν μπορείτε να φανταστείτε!

Ωστόσο ο πραγματικά  «κλασικός» μπακλαβάς είναι εκείνος με φιστίκι από το Gaziantep και ο οποίος περιέχει ποσότητα μίας κρέμας που αποκαλείται καϊμάκ. Μπορείτε να τον βρείτε σε μερικά εκλεκτά ζαχαροπλαστεία στην Κωνσταντινούπολη.

Η παραδοσιακή συνταγή της Γκάζιαντεπ

Εδώ θα βρείτε τους καλύτερους μπακλαβάδες της Κορινθίας

Επισκέφτηκα το εργαστήριο  και γνώρισα τον πραγματικό Μπακλαβατζίογλου. Ονομάζεται Bayran Saribas, είναι ευγενέστατος και πολύ μεγάλος μάστορας. Αυτός μου έδωσε μερικές πληροφορίες για τον μπακλαβά της περιοχής, ο οποίος είναι διαφορετικός σε όλη την Τουρκία.

Στη ζύμη που ανοίγεται το φύλλο περιέχεται αυγό. Για να ανοίξει κάποιος φύλλο πρέπει να δουλεύει σε εργαστήριο για 15 χρόνια. Το φύλλο ανοίγεται μέχρι να γίνει πραγματικά διαφανές. Τα υλικά όλα ζυγίζονται σε κάθε φάση της προετοιμασίας και ακολουθείται ένα αρκετά αυστηρό πρωτόκολλο και ιεραρχία στην δουλειά.

Το βούτυρο που χρησιμοποιείται χωρίς φειδώ, είναι πρόβειο κλαριφιέ (έχει υποστεί δηλαδή διαύγεια), το σιρόπι μπόλικο και μπαίνει καυτό στον καυτό μπακλαβά, ο οποίος περιέχει και ποσότητα μίας κρέμας που αποκαλείται καϊμάκ και παρασκευάζεται από φρέσκο γάλα, νισεστέ και σιμιγδάλι.

Χωρίς το καϊμάκ γίνεται ο κουρού μπακλαβά, δηλαδή ο ξερός μπακλαβάς!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για μπακλαβας με καιμακι

Οι μπακλαβάδες γίνονται σε πολλά και διαφορετικά σχέδια, κόβονται τρίγωνα, τετράγωνα, μικρά ή μεγάλα και ο καθένας έχει το δικό του όνομα.

Δύο ξεχωριστά γλυκά που με εντυπωσίασαν και στην παρασκευή αλλά και στην γεύση και την υφή, είναι το «Σαρί μπουρμά» και το  κανταΐφι με καϊμάκ και σαν φιστίκ.  

-Ας μάθουμε πρώτα τα βασικά!

Η βασική συνταγή του μπακλαβά

H συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ