Η τέλεια κοτόπιτα με μοναδικό χειροποίητο φύλλο

112

Πίτες με χειροποίητο φύλλο! Όλοι τις αγαπάμε! Στην Ελλάδα, από άκρη σε άκρη, οι πίτες έχουν την τιμητική τους χειμώνα καλοκαίρι με κάθε λογής γέμιση. Οι συνταγές για πίτες με χειροποίητο φύλο περνάνε από γενιά σε γενιά. Είναι παράδοση!

“Δεν ξέρεις να ανοίγεις φύυυυλλοοοοο! Μα τι νοικοκυρά θα γίνεις εσύ? Πως θα ανοίξεις σπίτι?” … έλεγαν στα χωριά στις ανεπρόκοπες κοπελιές. Είθισται μάλιστα στα χωριά της Ηπείρου η μέλλουσα νύφη να κάνει επίδειξη στο σόι του γαμπρού την επιδεξιότητά της στο άνοιγμα φύλλου.

Είναι μια τέχνη που περνούσε από μάνα σε κόρη και έτσι την έμαθα και εγώ. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ έμαθα να ανοίγω φύλλο για χυλοπίτες και δίπλες, αλλά μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε που λένε. Και έτσι τώρα μπορώ και κάνω καλή εντύπωση στους φίλους μου. 🙂

Η συνταγή και η τεχνική για το άνοιγμα φύλλου για πίτες είναι κάτω από τις δικές της οδηγίες με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως παλιά.

Πίστεψέ με, θα σου φανεί παιχνιδάκι! Δεν θα πιστεύεις για πότε θα έχεις φτιάξει το πρώτο σου ολοστρόγγυλο φύλλο! Μπορεί να μην καταφέρεις να το κάνεις λεπτό σαν τσιγαρόχαρτο με την πρώτη, αλλά θα είναι ένα αριστούργημα ολοδικό σου!

Κοτόπιτα

ΥΛΙΚΑ

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ