Η υπεύθυνη των Εκδηλώσεων για τον νομό Κορινθίας κυρία Ιωάννα Κασίμη, μετά την συμβολή της στο επιτυχημένο χορό του Συλλόγου γυναικών Ηπειρωτών Ν. Κορινθίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, παρευρέθη την Κυριακή 26/1/2020, στην κορυφαία εκδήλωση των απόδημων Ηπειρωτών “Πίτα του Ηπειρώτη 2020”, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Μιλώντας στο ATnews η κυρία Κασίμη αναφέρθηκε για την ομορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.

“Εγινε χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η «Πίτα του Ηπειρώτη» 2020. Το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα της Ηπείρου, όπου κάθε χρόνο γίνεται στην Αθήνα από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, τον κορυφαίο φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο.

Ηπειρώτες από κάθε γωνιά της γης ανταμώσαμε για να τιμήσουν την παράδοση. Να τιμήσουμε τον Ηπειρώτικο τόπο με τη βαθιά χορευτική του παράδοση, με τα πολλαπλά ήθη και έθιμά του.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ιστορία της Ηπείρου είναι συνυφασμένη με τους αέναους μισεμούς, τα αλλεπάλληλα ξεχωρίσματα. Οι Ηπειρώτες ξέρουν να ζουν, αλλά και να τραγουδούν την ξενιτιά.

Οι συμμετοχή των χορευτών και χορευτριών μεγάλη. Χορεύουν χορούς από τα Γιάννενα, την Άρτα, την Πρέβεζα, την Ηγουμενίτσα. Κάθε πόλη, κάθε χωριό της Ηπείρου έχει κάτι να δώσει, κάτι να πει. Τι καλύτερο όλο αυτό να εκφράζεται μέσα από το χορό. Από τον εσωτερικό κόσμο του κάθε Ηπειρώτη που ζει και αναβιώνει την Ηπειρώτικη παράδοση.

atnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *