Η 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης κατέληξε στο ΥΠΕΘΑ, παρουσία του Δημήτρη Κουτσούμπα

98
Με τη συγκέντρωση , απέναντι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κορυφώνεται η 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης της ΕΕΔΥΕ.
Στη συγκέντρωση έδωσε το παρών ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Στέλιος Μαρκάκης, εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ο οποίος ανέφερε:
«Εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζουμε την 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Στη σημερινή συγκέντρωση έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής φοιτητικοί και σπουδαστικοί Σύλλογοι.
Πιστεύουμε ότι η 38η Μαραθώνια Πορεία ειρήνης είναι πιο επίκαιρη από ποτέ αφού η επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών ξαναχαράζει τα σύνορα, ματώνει τους λαούς, αυξάνει τα προσφυγικά κύματα, απειλεί με γενίκευση του πολέμου στην περιοχή μας! Από τη Συρία, την Υεμένη, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Ουκρανία, την Παλαιστίνη, όλη η περιοχή μας φλέγεται!
Οι φοιτητές μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις δεν επαναπαυόμαστε! Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα δεν μπορεί να πει κανένας: “Δεν τρέχει τίποτα”. Η φωτιά θα έρθει και σε μας και για αυτό η θέση της νεολαίας είναι στον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους γονείς μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μετατρέψει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ σχεδιάζοντας νέες αμερικανοΝΑΤΟίκες βάσεις και ενισχύοντας της ήδη υπάρχουσες. Παίζει το παιχνίδι τους με υπέρογκους πολεμικούς ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που δεν αφορούν την άμυνα της χώρας, με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με κράτη – δολοφόνοι όπως το Ισραήλ, με το ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Με την καταστολή ενάντια σε όποιον διαμαρτύρεται και την ανοχή σε φασιστικές-εθνικιστικές δυνάμεις, σε δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες όπως στη Μυτιλήνη. Μάλιστα δεν διστάζει να σέρνει στα δικαστήρια αγωνιστές φοιτητές, που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με αβάσιμες κατηγορίες, γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο ΝΑΤΟ, τον πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν! Η προσπάθεια της να μας τρομοκρατήσει όμως έπεσε στο κενό! Ήδη πάνω από 100 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα είναι στο πλευρό τους και το επόμενο διάστημα οι πρωτοβουλίες μας ενάντια στον πόλεμο θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο!
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κηρύττει τον “πόλεμο” στα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας με τις περικοπές για την παιδεία, την εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, την εργασιακή ζούγκλα για τους νέους, τους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών.
Οι φοιτητές δεν τσιμπάμε στα παραμύθια τους! Για αυτό και μαζί με την ενίσχυση της πάλης μας σε κάθε αμφιθέατρο ακόμα πιο αποφασιστικά αντιπαλεύουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι φορείς προστασίας και ασφάλειας, ότι είμαστε ουδέτεροι παρατηρητές! Σπάμε το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργούν για να μας πιάνουν στον ύπνο κάθε φορά που υλοποιούν τα επικίνδυνα σχέδια τους.
Απαντάμε με καταδίκη της εμπλοκής της χώρας μας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών! Με ένταση της αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους! Με αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις και τα στρατηγεία.
Να σταματήσουν οι πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
Να αποδεσμευτούμε από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.
Να σταματήσει η έρευνα των πανεπιστημίων να είναι υποταγμένη στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ!
Τώρα πρέπει να δυναμώσουν οι πρωτοβουλίες μέσα σε κάθε αμφιθέατρο, σε κάθε σχολή, σε κάθε πόλη! Η μάχη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν περνάει και μέσα από τις φοιτητικές εκλογές των συλλόγων που θα πραγματοποιηθούν σε λίγες μέρες! Για αυτό και καλούμε τους φοιτητές στην μάχη των Φοιτητικών Εκλογών, να πουν ένα μεγάλο όχι στη σφαγή των λαών, ένα μεγάλο όχι στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτό. Να δηλώσουν ότι οι λαοί θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Να δυναμώσουν τους συλλόγους τους ώστε την επόμενη μέρα που η κυβέρνηση θα μας μπλέκει όλο και περισσότερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς οι φοιτητικοί σύλλογοι να είμαστε καρφί στο μάτι τους, να αποτελέσουμε κάστρο αντίστασης ενάντια στα σχέδια τους.

 

zougla.gr

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/05/38.html#ixzz5FQIZxpa0

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ