Θέλουν να μετατρέψουν την Ακρόπολη σε “Disneyland”

92

Στο ρεπορτάζ του «The World» με τον τίτλο «Θέλουν να μετατρέψουν την Ακρόπολη σε Disneyland» – Οι αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο προκαλούν αντιδράσεις», φιλοξενούνται οι δύο εκ διαμέτρου.. αντίθετες απόψεις, στο θέμα των παρεμβάσεων:

Αυτή του αρχιτέκτονα και επί δεκαετιών επικεφαλής των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των μνημείων Τάσου Τανούλα και του επίσης αναγνωρισμένου αρχιτέκτονα και εμπειρογνώμονα Μανόλη Κορρέ, το όραμα του οποίου βλέπουμε να μετουσιώνεται σε πράξη.
Αυτό που αφήνει άφωνο τον αναγνώστη, είναι ο επίλογος του ρεπορτάζ. Ο Μ. Κορρές, από τα όσα του καταλογίζουν οι επικριτές του έργου, φαίνεται να ασπάζεται μονάχα το γεγονός, ότι οι διαδικασίες έγιναν βιαστικά. Πως το δικαιολογεί; «Βιαστήκαμε, έπρεπε να βιαστούμε. Αλλά δείτε την ηλικία μου», αστειεύτηκε ο 73χρονος ενώ στεκόταν μπροστά στον 2.500 ετών Παρθενώνα. «Δεν μπορώ να περιμένω.»
Είναι πραγματικά θλιβερή και άξια απορίας, η παραδοχή, ότι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, αλλάζει βίαια φυσιογνωμία, υπόκειται σε καταστροφικές αλλαγές σύμφωνα με πάνω από 600 επιστήμονες που έχουν εκπέμψει sos, για να προλάβει ο εμπνευστής του έργου να δει το προσωπικό του όραμα όσο είναι εν ζωή.

από ρεπορτάζ της Φωτεινής Λαμπρίδη στο TVXS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ