Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας;

42

Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας; Αν και τίποτα δεν αποκλείεται, λόγω της βλακείας, της αλαζονείας και του ανταγωνισμού των μεγαλοαστών στις δυο χώρες, η πιθανότητα είναι κάτω από 50%. Βέβαια λόγω των ανισόρροπων πολιτικών, οι πιθανότητες είναι αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν.

Θέληση για καταστροφή υπάρχει, όμως ο πόλεμος γίνεται για το κέρδος. Θα πρέπει λοιπόν να δούμε, αν συμφέρει.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν συμφέρει κανένα απλό άνθρωπο, που θα πολεμήσει με κίνδυνο να πεθάνει, να μείνει ανάπηρος και να δει τους κόπους γενεών να καταστρέφονται, αλλά οι πλούσιοι, που θα μείνουν στα μετόπισθεν, δεν διατρέχουν κίνδυνο. Δυστυχώς δεν κυβερνάν οι πολλοί, αλλά τα λίγα παράσιτα, που είναι εντελώς αδίστακτα κι εξετάζουν το θέμα μόνο από οικονομική σκοπιά. Το ίδιο κυνικά θα δούμε κι εμείς το ενδεχόμενο αφήνοντας στην άκρη την ηθική. Γιατί το πιο ανήθικο είναι να σκοτώνεις ανθρώπους που δεν ξέρεις και δεν σου έκαναν τίποτα κακό στο παρελθόν.

Ο πόλεμος στοιχίζει. Στοιχίζει πολύ. Η Τουρκία πχ με την εισβολή στο Αφρίν κόντεψε να χρεοκοπήσει. Καθόλου τυχαία είδε να υποβαθμίζεται η οικονομία της. Ο Σουλτάνος όμως πήρε δώρο 3 δις από την ΕΕ και κάπως μείωσε τη ζημιά. Πάντως δεν περνά μέρα μετά την πτώση του Αφρίν, που οι Κούρδοι δεν προξενούν απώλειες στο στρατό των μισθοφόρων.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα και την Τουρκία συμβάλει σημαντικά στο ΑΕΠ. Στην Ελλάδα κατά 18%! Αυτό από μόνο του είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Γιατί δεν θα πατήσει τουρίστας, αν αρχίσουν να πέφτουν βόμβες. Καλοκαίρι λοιπόν δεν συμφέρει να γίνει “μπαμ”.

Το επόμενο αφορά τους τοκογλύφους. Η Ελλάδα έχει Μνημόνια για έναν ακόμα αιώνα. Άραγε θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ορέξεις τους, αν πολεμήσει; Πόσα θα χάσουν από χρέη που δεν πρόκειται να πληρωθούν; Βέβαια πιστεύουν πως θα ρεφάρουν από την ανοικοδόμηση των δυο χωρών, γιατί και εμείς και οι γείτονες είμαστε οπλισμένοι μέχρι τα δόντια ώστε να γίνει μεγάλη ζημιά εκατέρωθεν, αλλά ένας πόλεμος είναι πολλές φορές απρόβλεπτος. Στην Ρωσία πχ είχε γίνει Επανάσταση το 1917. Τι θα γίνει στην Ελλάδα και την Τουρκία, αν οι μάχες τραβήξουν, αν οι λαοί ξυπνήσουν;

Όπως είπαμε υπάρχουν πολλά βαριά όπλα και στις δυο πλευρές. Άρα μεγαλύτερη εγγυημένη καταστροφή και μάλιστα σε υποδομές. Είναι πολύ μεγάλο το ποσό που θα χρειαστούν για να αντιμετωπιστούν οι απώλειες, έτσι οι οικονομίες των χωρών δεν θα αντέξουν, θα υπάρξει μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ τους.

Αν σκεφτούμε μάλιστα πως ένα μονάχα αεροπλάνο για να πετάξει θέλει χιλιάδες δολάρια, ενώ αν πέσει, θα χαθούν πολλά εκατομμύρια, κατανοούμε το τρομακτικό μέγεθος του κόστους του πολέμου.
Οι δυο χώρες θα βρεθούν καταχρεωμένες και πληγωμένες ακόμα και με ελάχιστες μέρες πολεμικών επιχειρήσεων. Τα βλήματα κοστίζουν πανάκριβα, τα άρματα επίσης, χώρια τα πλοία και τα αεροσκάφη. Αυτό δεν ενδιαφέρει τους πλούσιους, αφού δεν θα τα πληρώσουν αυτοί, όπως και να ‘χει όμως δεν συμφέρει να χάσεις πολλά δις ημερησίως με την προοπτική να κερδίσεις μια σπιθαμή έδαφος, που αξίζει λίγες χιλιάδες ευρώ. Κι όλα αυτά εφόσον τελικά κερδίσεις κάτι. Εκτός φυσικά αν το υπέδαφος κρύβει πολύ πλούτο. Τότε τα πράγματα αλλάζουν. Γιαυτό δεν θέλω να βρεθεί ποτέ τίποτα.
Οι ΗΠΑ θα ήθελαν να γίνει πόλεμος μεταξύ μας. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος υποτακτικός τους θα ελέγχει το Αιγαίο για λογαριασμό τους, ενώ είναι οι μόνοι σίγουροι κερδισμένοι λόγων των πολυεθνικών όπλων. Φυσικά δεν τους χαλάει κι η ένταση μεταξύ των χωρών, αφού ο ανταγωνισμός στους εξοπλισμούς είναι σίγουρο εισόδημα για τους ζάπλουτους εμπόρους όπλων.

Ευτυχώς τα οπλικά συστήματα, που μας χρεοκόπησαν, είναι πολύ ακριβά για να τα χάσουν και οι μεν και οι δε. Το πιθανότερο λοιπόν είναι να συνεχιστεί αυτή η λεκτική αντιπαράθεση, ο πόλεμος από τα ΜΜΕ, για να πάρουν οι πολιτικοί σε Ελλάδα Τουρκία νέα όπλα με τις μίζες που τα συνοδεύουν…
Πάντως υπάρχουν πολλοί ανθρωποφάγοι και αυτό δεν είναι καλό. Για πραγματική διαρκή ειρήνη και ευημερία χρειάζεται να ξεδοντιάσουμε τους αστούς βρικόλακες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here