Θα συνεχιστεί η βροχόπτωση το επόμενο 24ωρο

86

Τα «δόντια» της έδειξε η κακοκαιρία «Διδώ» κατά τη διάρκεια της νύχτας σαρώνοντας την Αττική με έντονες καταιγίδες.

Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα χρειάστηκε και η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για απάντληση υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία σε οδικές αρτηρίες. Η πρωτεύουσα και τα προάστιά της δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης, ενώ η βροχόπτωση συνεχίστηκε και μετά τα μεσάνυχτα σε πολλές περιοχές.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και την Τετάρτη το πρωί, ενώ ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και σε τμήματα της Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, θα εκδηλωθούν βροχές σε όλη τη χώρα και σποραδικές καταιγίδες, ενώ αναμένονται χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

 

Aναλυτικά ο καιρός στην Κόρινθο

 

Συγκεκριμένα:

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα βόρεια θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα είναι από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στα βόρεια νεφώσεις με ισχυρές βροχές και στις Σποράδες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρεια, από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα νότια, νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα είναι από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα είναι από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς ισχυρές και εκ νέου από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα είναι μεταξύ 10 – 15 βαθμών Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στον Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ