Θ.Βασιλακόπουλος”όχι μόνο δεν αναβάλουν το Περιφερειακό αλλά κάνουν και…δεξίωση”

64

Την Τρίτη 24 Ιουλίου λάβαμε την πρόσκληση για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σπάρτη, την Παρασκευή 27 Ιουλίου.

Μετά τις τραγικές εξελίξεις με τους νεκρούς συμπολίτες μας από την καταστροφική φωτιά στην Ανατολική Αττική και την καταστροφή στην Κινέττα, τα Γεράνεια Όρη και την Ορεινή Κορινθία (Ζεμενό, Θροφάρι) θεώρησα σκόπιμο με ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλα στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Στρατηγάκο, και στα υπόλοιπα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να ζητήσω την αναβολή της συνεδρίασης του Συμβουλίου για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας με δεδομένο ότι όλοι είμαστε συγκλονισμένοι εξαιτίας της απίστευτης τραγωδίας και στην Κορινθία μάλιστα δεν έχουμε ακόμη ούτε στο ελάχιστο καταγράψει το μέγεθος της καταστροφής.

Παρόλα αυτά η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά και μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε με ηλεκτρονικό μήνυμα σήμερα (Πέμπτη 26/7) θα ακολουθήσει και μικρή δεξίωση, που θα παραθέσει προς τιμή των συμβούλων η Π.Ε. Λακωνίας!

Θεωρώ ότι με τόσο νωπό το σοκ που έχουμε υποστεί όλοι από την ανείπωτη αυτή καταστροφή – χωρίς προφανώς να διεκδικώ το μονοπώλιο της ευαισθησίας – ακόμη και τώρα η αναβολή της συνεδρίασης είναι επιβεβλημένη και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί άμεσα ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ούτως ή άλλως τα θέματα της συνεδρίασης μπορούν άνετα να συζητηθούν και την άλλη εβδομάδα χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν το κορυφαίο όργανο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να συζητάει την ημερήσια διάταξη κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Σε ό,τι δε αφορά τη δεξίωση που θα ακολουθήσει καλό είναι να ματαιωθεί και τα χρήματα να διατεθούν για τις ανάγκες των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις φωτιές.

Θοδωρής Βασιλακόπουλος

Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ