Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Κορίνθου

106

Η εποχή του νέου κορονοϊού σε πρώτη φάση φαίνεται να υποχώρησε με το λιγότερο δυνατό οδυνηρό τρόπο. Τα έγκαιρα μέτρα που λήφθηκαν, λειτούργησαν έτσι ώστε να μην ζήσουμε στιγμές ανάλογες με τις γειτονικές μας χώρες, αλλά και του υπόλοιπου πλανήτη.

Πολίτες και υγειονομικό προσωπικό σταθήκαμε στο ύψος μας, γεγονός που αυτόματα σημαίνει πως δεν δικαιούμαστε να μην είμαστε πιο έμπειροι σε κάθε επίπεδο και ιδιαίτερα στις κοινωνικές μας συναναστροφές. Διδαχθήκαμε βασικές συμπεριφορές της ζωής, που όφειλε η πολιτεία να μας είχε εκπαιδεύσει εξ αρχής, μέσω μιας άρτιας δομημένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, που αναγνωρίζει και σέβεται τον κόπο των μελών του, ευχαριστεί θερμά για τις προσπάθειες του συνόλου των ιατρών του νομού μας, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

Το αντικειμενικό φίλτρο προστασίας που εφαρμόστηκε από τους ιδιώτες συναδέλφους, κρατώντας τα ιατρεία τους ανοιχτά και δίνοντας ιατρικές συμβουλές δια τηλεφώνου, αψηφώντας για το προσωπικό τους κόστος, αποτέλεσε τη καλύτερη βάση για τους συναδέλφους του δημοσίου τομέα, όπου με ιδιαίτερη αυταπάρνηση και ζήλο αντιμετώπισαν άρτια και με ορθό σχέδιο κάθε ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα.

‘Ένα ιδιαίτερο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους ιατρούς του νοσοκομείου μας, που σήκωσε όλο το βάρος του σχεδίου αντιμετώπισης COVID-19. Ένα εγκάρδιο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στον αγώνα των νοσηλευτών και όλου του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού.

Επιλέξαμε αυτή τη στιγμή ως τη καταλληλότερη να απευθύνουμε αυτόν τον χαιρετισμό, γιατί βρισκόμαστε στην έναρξη του καλοκαιριού. Επειδή τα δεδομένα για ενδεχόμενη επανεμφάνιση του ιού είναι ασταθή, προτρέπουμε την υιοθέτηση των οδηγιών ατομικής προστασίας των πολιτών, αλλά και των συναδέλφων ιατρών.

Στην έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα, είναι η κρίσιμη στροφή, στην οποία καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε τα διδαχθέντα και να αποδείξουμε πως η υγιής κοινωνικοποίηση είναι θέμα συμπεριφοράς. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το οφείλουμε στον άνθρωπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ