Ιστορίες ηρωισμού από γιατρό την ώρα της φονικής πυρκαγιάς

69

Την τρομακτική εμπειρία που έζησε στην προσπάθειά του να σώσει τον γιο του και την κουμπάρα του από την πυρκαγιά περιέγραψε ένας γιατρός.

Συγκεκριμένα, ο μαιευτήρας γυναικολόγος του ΙΑΣΩ, Γιάννης Καλογήρου,  προέβη σε μία γενναία και επικίνδυνη πράξη ηρωισμού καθώς παρά τις προειδοποιήσεις της πυροσβεστικής να μην πλησιάσει το ξενοδοχείο όπου διέμενε ο γιος του μαζί με την κουνιάδα του και το νεογέννητο μωρό της, ο ίδιος μπήκε στο φλεγόμενο κτίριο για να τους σώσει.

Στην συγκλονιστική περιγραφή του, ο ίδιος ανέφερε πως μπήκε περνώντας μέσα από τις φλόγες στο ξενοδοχείο και βρήκε το γιο του, το μωρό και την κουνιάδα του σε άθλια κατάσταση.

Ωστόσο, δείχνοντας τόλμη, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ο γιατρός κατάφερε κι έβγαλε και τα τρία άτομα από το φλεγόμενο δωμάτιο του ξενοδοχείου και τους οδήγησε προς το αυτοκίνητο.

Η τύχη εκείνη την στιγμή ήταν με το μέρος του, καθώς τα λάστιχα του αυτοκίνητου παρά την πυρκαγιά δεν πήραν φωτιά με αποτέλεσμα να καταφέρουν να αποδράσουν από τον πύρινο εφιάλτη.

«Το ηθικό δίδαγμα όταν σας λένε OΧΙ μην μασάτε…με πολύ αγάπη ένας ευτυχισμένος μπαμπάς», ανέφερε ο ίδιος στην ανάρτηση του στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτησή του μαιευτήρα- γυναικολόγου:

Σήμερα έκανα το ακατόρθωτο απεγκλωβισα από το Μάτι και το ξενοδοχείο Cabo Verde την κουνιάδα μου το νεογέννητό της και τον μικρό μου γιο! Όταν η πυροσβεστική μου είπε μην πάτε θα καείτε τους έγραψα και πήγα μέσα από τις φωτιές…σπίτια καίγονταν παντού αμάξια αριστερά δεξιά όλα καμμένα αλλά όταν ο γιος μου μου έλεγε στο κινητό 7 ετών πνίγομαι μπαμπά είπα τέλος τι κι αν καώ αν πεθάνει ο γιος η ζωή δεν θα έχει κανένα νόημα…βλακεία ΝΑΙ αλλά τα κατάφερα.

Καιγόταν όλη η περιοχή το ξενοδοχείο απ έξω, δεν υπήρχε ρεύμα και εξαερισμός ….μπήκα μέσα στην κάπνα τους βρήκα σε άθλια κατάσταση τους έβαλα στο αμάξι …. πάλι μέσα από τις φωτιές, ευτυχώς τα λάστιχα δεν πήραν φωτιά και σωθήκαμε!Φυσικά η πυροσβεστική ανύπαρκτη…. αλλά το ηθικό δίδαγμα όταν σας λένε OΧΙ μην μασάτε…με πολύ αγάπη ένας ευτυχισμένος μπαμπάς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here