Η «βόμβα» έσκασε. Το εκτός έδρας γκολ βγαίνει από τις ζωές μας. Με ανακοίνωση της μέσα από την ιστοσελίδα της, η UEFA γνωστοποίησε πως το εκτός έδρας γκολ δεν θα ισχύει στις διοργανώσεις της από την επόμενη περίοδο.

Ύστερα από πολλές συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, ελήφθη η οριστική απόφαση που καταργεί οριστικά το εκτός έδρας γκολ.

Η UEFA ανέφερε πως πλέον, σε περίπτωση που ένα ζευγάρι καταλήξει να μην έχει νικητή και στα δύο παιχνίδια, τότε θα πηγαίνουν σε μία κλασική παράταση, με τα δύο 15λεπτα ημίχρονα και την επίσης κλασική διαδικασία των πέναλτι.

Πρόκειται για έναν κανονισμό που ισχύει από το 1965 (!!!) και έχει καθορίσει πολλές προκρίσεις συλλόγων και εθνικών ομάδων στις διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Να θυμίσουμε τι συνέβαινε μέχρι τώρα. Έστω ότι μια ομάδα αγωνιζόμενη, φιλοξενούμενη στο πρώτο παιχνίδι, γνώριζε ήττα με 1-0. Εάν στον επαναληπτικό η ίδια ομάδα, πετύχαινε δυο γκολ και δεχόταν ένα (τελικό σκορ 2-1 υπέρ της), τότε αποκλειόταν. Και αυτό γιατί το εκτός έδρας γκολ της αντιπάλου της, μετρούσε διπλό!.

Πλέον αυτό δεν υφίσταται!. Εάν έχουμε τέτοια περίπτωση, δηλαδή ίδιο σύνολο γκολ των αντιπάλων στα δύο παιχνίδια (2-2) τότε όλοι οι αγώνες θα οδηγούνται στην παράταση ή και στα πέναλτι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου ο νέος κανονισμός θα ισχύσει άμεσα από τους προκριματικούς αγώνες των Ευρωπαϊκών Διασυλλογικών διοργανώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *