Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας απο το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων -φωτό

97

Ο Δήμος Κορινθίων και το  Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής  Δήμου Κορινθίων στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυ Υγιών Πόλεων Προαγωγής υγείας, διοργάνωσε από 16 Μαρτίου έως 25 Μαρτίου ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση οστικής πυκνότητας με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στα δεκατρία (13) ΚΑΠΗ του Δήμου μας  και εξετάστηκαν συνολικά 650 γυναίκες και άνδρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 248 άτομα πάσχουν από οστεοπενία και 282 πάσχουν από οστεοπόρωση εκ των οποίων 50 άτομα πάσχουν από βαριάς μορφής οστεοπόρωση.

Η κ. Λύτρα Κωνσταντίνα, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής δήλωσε:

«Η υλοποίηση του προγράμματος μέτρησης οστικής πυκνότητας σημείωσε επιτυχία τόσο στις γυναίκες όσο και για πρώτη φορά στους άνδρες του Δήμου μας. Αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα, αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση, στo πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση.

Η οστεοπόρωση από πλευράς  συμπτωματολογίας είναι συνήθως αθόρυβη. Αυτό έχει ως συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Η ασθένεια πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα   γι’  αυτό η πρόληψη είναι πολύ σημαντική.

Ο Δήμος Κορινθίων , ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής  εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στη διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας.

Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας  και να  εκφράσω δημόσια  τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό τους έργο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τους εργαζομένους των ΚΑΠΗ, του Ε.Π «Βοήθεια στο Σπίτι», και

την κ. Κατσαφούρου Παναγιώτα, νοσηλεύτρια προϊσταμένη της Πανεπιστημιακής κλινικής του       ΓΝΑ ΚΑΤ, που συνέβαλαν με την προσφορά τους στην υλοποίηση του προγράμματος.

     Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο  των ειδικών, αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας και  προτεραιότητα του Δήμου μας, με στόχο να συμβάλουμε όλοι για τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής».

Η Πρόεδρος Δ.Σ.

του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής  Δήμου Κορινθίων

Κωνσταντίνα Λύτρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ