Και η άνοιξη σε καραντίνα… Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδας!-φωτό-βίντεο

98

Ο καιρός φαίνεται ότι φέρνει για λίγο χειμωνιάτικο σκηνικό και ας είναι 2 Απριλίου, καθώς στα «λευκά» ξύπνησαν σήμερα αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σε Μακεδονία και Θράκη.

Χιονόπτωση σημειώθηκε σε Ωραιόκαστρο, Μελισσοχώρι, Φίλυρο, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Ρετζίκι και Πανόραμα και σε αρκετές περιοχές της ορεινής Χαλκιδικής ενώ σε κάποια σημεία εξακολουθεί να χιονίζει μέχρι και αυτή την ώρα.

Λόγω της χιονόπτωσης έχει κλείσει ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου ενώ πριν λίγο άνοιξε ο δρόμος Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου, ο οποίος ήταν κλειστός.

Με αλυσίδες η κίνηση στα ορεινά της Χαλκιδικής

Έντονη χιονόπτωση «χτύπησε» και την Χαλκιδική. Οι περιοχές στα ορεινά του νομού έχουν καλυφθεί από χιόνι, ενώ έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και στην κυκλοφορία οχημάτων.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης Ιερισσού, στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Ιερισσού, στον Επαρχιακό Δρόμο Αρναίας – Στανού, καθώς και σε αρκετούς ακόμα δρόμους στη δημοτική κοινότητα Πολυγύρου.

Λευκό τοπίο και στο Κιλκίς

Πρωινό ξύπνημα σε κατάλευκο τοπίο βίωσαν σήμερα οι κάτοικοι του Κιλκίς. Η πυκνή χιονόπτωση τη νύχτα κάλυψε τα πάντα από χιόνι.

Ο λόφος και το κέντρο της πόλης έχουν ντυθεί στα λευκά ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου απομακρύνουν τις ποσότητες χιονιού από το οδόστρωμα.

.

.

Το έστρωσε για τα καλά και στην Ξάνθη

Όπως αναφέρει το xanthinea.gr, το χιόνι έκανε την εμφάνιση του αργά το βράδυ της Τετάρτης, σε οικισμούς όπως η Πάχνη, η Σταυρούπολη και ο Κένταυρος ενώ το πρωί της Πέμπτης οι εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι φάνταζαν με ψέμα.

Οι δρόμοι, τα οχήματα και οι σκεπές των σπιτιών σκεπάστηκαν από χιόνι και το θέαμα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Μεγάλες ήταν οι ποσότητες χιόνι που έπεσαν στον Κένταυρο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ και σε άλλους ορεινούς οικισμούς το χιόνι ήταν πυκνό.

Μέσα στην πόλη σημειώθηκαν ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ υπήρξαν και αναφορές για χιονόνερο.

Ίδιο σκηνικό και στην Καβάλα

Το χιόνι που πέφτει από νωρίς σήμερα το πρωί έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στον Άγιο Σίλα και στον ‘Αγιο Λουκά στον δρόμο για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Για τον λόγο αυτό έχει βγει στον δρόμο και η αλατιέρα του Δήμου Καβάλας που έχει ξεκινήσει από τον κόμβο του Φαλήρου και ανεβαίνει την 7ης Μεραρχίας.

Ράδιο Θεσσαλονίκη, thestival.gr, eidisis.gr, xanthinea.gr, proininews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ