Αν σκοπεύεις να επισκεφτείς το Γύθειο ή για εσένα που το έχεις ήδη κάνει, ένα είναι το ερώτημα: Γνωρίζεις το νησί Κρανάη; Πρόκειται για ένα κατάφυτο νησάκι Νοτιοανατολικά της πόλης του Γυθείου που εντυπωσιάζει για τη φυσική ομορφιά του. Συνδέεται με το Γύθειο  με  έναν λιμενοβραχίονα και η θέα προς την αμφιθεατρικά κτισμένη πολιτεία με τα πάμπολλα νεοκλασικά σπίτια είναι πανοραμική.

Ξεχωρίζει ο παραδοσιακός πύργος του Τζαννετάκη Γρηγοράκη, που κτίστηκε το 1829 και στεγάζει σήμερα το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης. Αν ο επισκέπτης αποφασίσει να διασχίσει το πευκοδάσος και να βρεθεί στην άλλη γωνιά της Κρανάης, τότε θα βρεθεί μπροστά στον Φάρο 23 μέτρων που κατασκευάστηκε το 1873.

Ο Μύθος

Σύμφωνα με τη μυθολογία η νήσος Κρανάη ήταν το ερωτικό καταφύγιο του Πάρη και της Ωραίας Ελένης μετά την απαγωγή και προτού αναχωρήσουν για την Τροία. Και αν αναρωτιέσαι από που προέρχεται η ονομασία του νησιού, την απάντηση τη δίνει ο Όμηρος: ο Πάρις ξέχασε στο νησί το κράνος του κι έτσι μέχρι σήμερα το νησάκι ονομάζεται Κρανάη.

Δείτε το σχετικό βίντεο για να πάρετε μια γεύση:

πηγή-https://www.gargalianoionline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *