Κακόβουλο μήνυμα προσπαθεί να εξαπατήσει τους χρήστες του facebook

73

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το παρακάτω μήνυμα με σκοπό την εξαπάτηση των χρηστών, για να τους εγγράψει σε συνδρομητική υπηρεσία με υψηλές χρεώσεις…

Παλιότερα προσπαθούσαν να εξαπατήσουν τους χρήστες με ψεύτικους διαγωνισμούς χρησιμοποιώντας ονόματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Αυτή τη φορά όμως, η απάτη είναι διαφορετική. Πολλοί χρήστες του facebook έχουν μολυνθεί από κακόβουλο κώδικα και, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν, κοινοποιούν το παρακάτω κείμενο στις ομάδες που είναι μέλη.

Δεν υπάρχει καμιά διαφημιστική καμπάνια του Μασούτη ή του Σκλαβενίτη, και τα κεφαλαία γράμματα που αναφέρουν δεν είναι κωδικός. Είναι το όνομα ενός blog που αυτόματα θα μεταφέρει τους χρήστες σε μια σελίδα για να καταχωρήσουν το αριθμό του κινητού τους και να εγγραφούν σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης με αποτέλεσμα υπέρογκες χρεώσεις στο λογαριασμό τους.

Η Ελληνική Αστυνομία από το 2016 έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση για το φαινόμενο των ψεύτικων διαγωνισμών με έπαθλα κουπόνια δώρων από γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας στο facebook έχει κοινοποιήσει (εν αγνοία σας) το παραπάνω κακόβουλο μήνυμα, αλλάξτε άμεσα κωδικό και ελέγξτε τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό. Μια πολύ αξιόπιστη και δωρεάν λύση είναι το Malwarebytes.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here