ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ -ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ

177

Απαράδεκτη η είσοδος -έξοδος του πολύ όμορφου Γυμναστηρίου Δήμου Βέλου-Βόχας “Γιώργος Τριαντάφυλλος” στο Βραχάτι Κορινθίας προς την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου -Πατρών.

Η ζωή δεκάδων  μικρών παιδιών και των μητέρων τους που τα συνοδεύουν στις προπονήσεις τους καθημερινά κρέμεται κυριολεκτικά από ένα νήμα.
Τις προάλλες 20/9/2018 έγινα αυτόπτης μάρτυρας του παράτω περιγραφόμενου και  παραλίγο μοιραίου περιστατικού.
Το  Ι.Χ ενός ανεγκέφαλου ατόμου κινούμενο με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο ρεύμα προς Κόρινθοπαραβιάζοντας την ανύπαρκτη διπλή γραμμή  επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού προσπέρασε λεωφορείο που κατευθυνόταν κι αυτό  προς Κόρινθο ακριβώς στη έξοδο του εν λόγωΓυμναστηρίου στην Παλαιά Εθνική Οδό με αποτέλεσμα το ταχέως κινούμενο Ι.Χ να περάσει εντελώς στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.


Ακριβώς στο σημείο  που η πάροδος εξόδου του Γυμναστηρίου  συναντά την Παλαιά Εθνική Οδό  βρισκόταν σταματημένο Ι.Χ στο οποίο επέβαιναν μητέρα με τρία ανήλικα κοριτσάκια μετά το τέλος της προπόνησης τους  περί ώρα 6μ.μ. Η μητέρα λόγω της πλούσιας βλάστησης  εκατέρωθεν ( και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά) προωθούσε σιγά σιγά το όχημά της προς την Παλαιά Εθνική Οδό  για να μπορέσει να ελέγξει πρώτα  το ρεύμα από Κόρινθο προς Κιάτο κοιτώντας αριστερά όταν ξαφνικά πέρασε από μπροστά της σε απόσταση  λίγων εκατοστών του μέτρου, το όχημα που με ιλιγγιώδη ταχύτητα πραγματοποιούσε παράνομη προσπέραση και είχε περάσει εντελώς στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Φυσικά από θαύμα δεν θρηνήσαμε  για μία ακόμη φορά αθώα θύματα μιας και στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει καμία πινακίδα(σήμανση) που να υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι πρέπει να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα , ούτε υπάρχει ένας υποτυπώδης σχεδιασμός ούτως ώστε τα οχήματα που καθημερινά μεταφέρουν δεκάδες παιδιά  να εισέρχονται και κυρίως να εξέρχονται στην πάροδο προς ή από το Γυμναστήριο από την Παλαιά Εθνική Οδό με ασφάλεια.

Ελπίζω με το  δημοσίευμα αυτό  κάποιος αρμόδιος υπεύθυνος να ενδιαφερθεί ώστε να μην θρηνήσουμε για μία ακόμη φορά ανθρώπινα θύματα και κυρίως  αθώες παιδικές ψυχές.

Διερωτώμαι εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βέλου- Βόχας γνωρίζουν κάτι σχετικό. Ειλικρινά ας δημοσιεύσουν τουλάχιστον μια απάντηση!!!

korinthostv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ