Καταγγελία Βαρουφάκη: Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μετοχές σε funds που αγοράζουν κόκκινα δάνεια (Βίντεο)

86

Σε μία σοβαρή καταγγελία προέβη ο Γιάνης Βαροφουφάκης, ο οποίος στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλίας, διαμήνυσε πως ο κλειστός κύκλος της οικογένειάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέχει μετοχές σε funds, τα οποία αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες.

Ειδικότερα, μιλώντας την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό Θεσσαλία TV, ο γ.γ. του ΜέΡα25 ανέφερε το εξής: «Μια τέτοια εποχή να δανείζεται το Ελληνικό δημόσιο 12 δισεκατομμύρια, αντί να τα ρίξει στο ΕΣΥ, να βοηθήσει τους αγρότες, να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, να βοηθήσει τους οικοδόμους, να βοηθήσει τους δικηγόρους. Θα τα πάρει από τον ESM -μνημονιακό δάνειο- για να τα δώσει στα ταμεία του Delaware και του New Jersey, στα οποία βεβαίως έχει και μετοχές ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη! Συγγνώμη που θα το πω, αλλά το λέω! Είναι βαρύ αλλά είναι αλήθεια όμως».

Η καταγγελία έχει βαρύτητα από τη στιγμή που την κάνει αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος. Απλά, σε δεύτερο επίπεδο, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα πρέπει να αποδείξει τα λεγόμενα του.

Αναλυτικά η διατύπωση που επέλεξε ο γ.γ. του ΜέΡΑ25:

«Το πιο βασικό -και πραγματικά εδώ πρόκειται για εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης- έχουν περάσει ένα νόμο, τον “Ηρακλή”, τον Δεκέμβριο, που δίνει το δικαίωμα στα ταμεία τα οποία αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια του κοσμάκη από τις τράπεζες, εάν τρεις συναπτούς μήνες δεν πάρουν τα χρήματα που τους χρωστάνε οι δανειολήπτες, να πάνε στον κύριο Μητσοτάκη και στον κύριο Σταϊκούρα και να ζητήσουν 12 δισεκατομμύρια, τα οποία το κράτος δεν έχει.

Ξέρετε που θα τα βρει: θα πάει στην Τρόικα να τα δανειστεί για να τα δώσει στα ταμεία. Αν είναι δυνατόν! Μια τέτοια εποχή να δανείζεται το Ελληνικό δημόσιο 12 δισεκατομμύρια, αντί να τα ρίξει στο ΕΣΥ, να βοηθήσει τους αγρότες, να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, να βοηθήσει τους οικοδόμους, να βοηθήσει τους δικηγόρους. Θα τα πάρει από τον ESM -μνημονιακό δάνειο- για να τα δώσει στα ταμεία του Delaware και του New Jersey, στα οποία βεβαίως έχει και μετοχές ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη! Συγγνώμη που θα το πω, αλλά το λέω! Είναι βαρύ αλλά είναι αλήθεια όμως. 

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου κύριε Μητσοτάκη, να παγώσετε τον “Ηρακλή” σήμερα. Αλλιώς θα σας θεωρήσουμε ύποπτο!

Γιατί να ενισχύσουμε με νέο δημόσιο χρέος τα ταμεία, τα funds;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ