ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ.κ. Διονύσιο-φωτό

76
KODAK Digital Still Camera

  Από τον Ι. Ναό του Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Περιγιαλίου, ξεκίνησε το πρόγραμμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Χθες, Κυριακή της Τυρινής, 18 Φεβρουαρίου 2018, λειτούργησε εκεί και μίλησε στους Πιστούς επίκαιρα καταδεικνύοντας τους τρεις βασικούς στόχους της Μ. Τεσσαρακοστής, όπως αυτοί προκύπτουν από την Ευαγγελική Περικοπή, με πρώτο την «συγχωρητικότητα», που επιβάλλεται για όλους τους Χριστιανούς, αφού συγχωρώντας τον συνάνθρωπό μας θα μας συγχωρέσει και εμάς ο Θεός, δεύτερο την «νηστεία» καθώς οι πιστοί πρέπει να αποκτούν εγκράτεια σε κάθε τι χαλιναγωγώντας τα πάθη τους και τρίτο την «ελεημοσύνη» γιατί με αυτή αποκτούμε θησαυρούς στον «ουρανό». Με βάση επομένως τα ανωτέρω προέτρεψε τους Πιστούς να προετοιμαστούν προκειμένου να βιώσουν κατάλληλα την κατανυκτική αυτή περίοδο.

Το απόγευμα της ίδια μέρας στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, τέλεσε τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, της «Συγγνώμης», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, κατά την διάρκειά του οποίου οι Πιστοί δίδουν την αμοιβαία συγχώρηση προκειμένου άξια να διανύσουν το στάδιο των αγώνων της Μ. Τεσσαρακοστής με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας πλαισιούμενος από όλους τους Κληρικούς της πόλεως της Κορίνθου ομίλησε, στους ευσεβείς Χριστιανούς, αναλύοντας την Αποστολική περικοπή της προς Ρωμαίους Επιστολής του Απ. Παύλου, τονίζοντας ότι οι Χριστιανοί οφείλουμε να έχουμε διάκριση, να ζούμε με σοβαρότητα και ήθος, απέχοντας από κάθε τι επιζήμιο για την ψυχή και το σώμα,  μακριά από εγωισμούς και φιλονικίες και ενδεδυμένοι τα «όπλα του φωτός» να αγωνιστούμε ουσιαστικά και όχι τυπικά για την σωτηρία της ψυχής μας και την  αιωνιότητα.

Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του ευχόμενος καλό και καρποφόρο αγώνα ώστε να αξιωθούμε να εορτάσουμε τα Άγια Πάθη και την Ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ