Καταψηφίστηκε από 153 βουλευτές – Διαγράφηκε από τους ΑΝΕΛ ο Δ. Καμμένος

100

Καταψηφίστηκε, με 153 ψήφους «κατά» και 127 «υπέρ», η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ σε βάρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Αμέσως μετά, τον έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, που ενημέρωσε σχετικά με επιστολή τον πρόεδρο της Βουλής.

Το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από τη συζήτηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην ομιλία του στη Βουλή, να δηλώνει πως «δεν θα πάρει άλλο μέρος σε αυτή την παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Κατά τη συζήτηση πίσω από τις εντάσεις για το ονοματολογικό, έκρυψαν όλα τα αστικά κόμματα τους κινδύνους για τους λαούς, που προκύπτουν από την «ολοκλήρωση» του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια, στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μέσα σε ένα κρεσέντο αποπροσανατολισμού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ, κόμπασε για τις …«επιτυχίες» της κυβέρνησης και τις «ιστορικές στιγμές» που «ζει» η χώρα, τόσο -όπως είπε- με το «τέλος των μνημονίων», αλλά και την «κατάληξη σε ένα κρίσιμο θέμα εξωτερικής πολιτικής», δηλαδή την ευρωατλαντικής κοπής -επικίνδυνη για τους λαούς- συμφωνία για την ονοματολογία της ΠΓΔΜ.

Τους βουλευτές των ΑΝΕΛ στόχευσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως «ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ αύριο». Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν επιδίωξε συναίνεση» και υποστήριξε ότι η συμφωνία είναι «εθνική υποχώρηση», αφήνοντας να εννοηθεί πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έλαβε ανταλλάγματα και πως στηρίζεται σε «ευκαιριακή δεδηλωμένη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ