Κατεπείγουσα έρευνα στην ΕΕΑ διέταξε ο Άρειος Πάγος

116

Εντολή

Αρείου Πάγου για κατεπείγουσα έρευνα στην ΕΕΑ, μετά την απόφαση της στην καταγγελία του Ολυμπιακού για την σχέση ΠΑΟΚ – Ξάνθη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, όπως ανέφερε η εκπομπή «Δίκη στο Open», έδωσε παραγγελία προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη να διερευνηθεί η δικογραφία για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία συνέταξε το πόρισμα για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Αυτό που ζήτησε ο Πλιώτας είναι, εφόσον κριθεί πως συντρέχουν λόγοι, να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της ΕΕΑ και να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο των συνομιλιών τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτιμά ότι η αναφορά της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινίας Σακελλαροπούλου πρέπει να ερευνηθεί «κατεπειγόντως». Ηδη μάλιστα ο κ. Ιωαννίδης ανέθεσε τη δικογραφία σε εισαγγελέα της ποινικής δίωξης και όχι σε αθλητικό εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων, με βάση τα άρθρα 184 και 189 του Ποινικού Κώδικα και το άρθρο 41 του αθλητικού νόμου.

Αυτό που θα ελεγχθεί είναι η ποινική ευθύνη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και πέντε μελών της ΕΕΑ που ψήφισαν στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης (Τζουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης, Μαρούπα και Δερδεμέζης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ