«Κλείδωσε» η κυβέρνηση Λέγκας – Πέντε Αστέρων με πρωθυπουργό Κόντε και στήριξη από την ακροδεξιά

68

Η κυβερνητική συνεργασία της Λέγκα με τα Πέντε Αστέρια «έχει κλειδώσει», όπως μεταδίδουν όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρωθυπουργός θα είναι ο Τζουζέπε Κόντε, ενώ αντιπρόεδροι της κυβέρνησης θα αναλάβουν οι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο καθηγητής Τζιοβάνι Τρία και ο Έντσο Μιλανέζι το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπήρξε επίσης συμφωνία για τον Πάολο Σαβόνα, ο οποίος δεν θα είναι ο υπουργός Οικονομίας, αλλά θα αναλάβει τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Τα Πέντε Αστέρια αναλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, το σημαντικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η Λέγκα, με τον γραμματέα της, εκείνο των Εσωτερικών.

Η άκρα δεξιά με τα «Αδέλφια της Ιταλίας» δεν έχει παρουσία στην κυβέρνηση, αλλά προτίθεται να τη στηρίξει στο κοινοβούλιο.

Με δεδομένη τη νέα συμφωνία μεταξύ και M5S και Λέγκας, ο Κάρλο Κοταρέλι αναμένεται να μεταβεί απόψε στο Κυρηνάλιο για να επιστρέψει την εντολή που του είχε δώσει ο πρόεδρος Ματαρέλα, ώστε να διευκολύνει τη σύσταση πολιτικής κυβέρνησης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here