Κλοπή στρατιωτικού υλικού στη Λέρο: Ομολόγησε ο ένας ύποπτος – Νέα πρόσωπα στο «κάδρο»

154
  • Ομολόγησε ο ένας από τους υπόπτους
  • Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΝ
  • Ίσως μέσα στην  ημέρα να υπάρξει πλήρης εξιχνίαση της υπόθεσης

Ομολόγησε ο ένας από τους τρεις υπόπτους που έχουν μεταφερθεί και ανακρίνονται στη Λέρο, για την υπόθεση της κλοπής στρατιωτικού υλικού από στρατόπεδο του νησιού.

Τα συγκεκριμένα άτομα εντοπίστηκαν σε οπτικό υλικό από κάμερες να βρίσκονται μαζί πριν από περίπου ένα χρόνο, χωρίς να έχουν σχετική άδεια, σε χώρο της αποθήκης σε ώρα της μέρας, που θεωρήθηκε ύποπτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για έναν αποθηκάριο που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη) και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, άλλα δύο άτομα εμπλέκονται στην κλοπή του στρατιωτικού υλικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, όλα δείχνουν ότι προφανώς το υλικό είχε προορισμό τους παράνομους αλιείς και ίσως κάποια να τα κρατούσαν για δική τους «χρήση».

Μέσα από την αποθήκη λείπουν δύο νάρκες και διαψεύδονται τα σενάρια που κυκλοφορούν για κλοπή 140 ναρκών.

Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΝ.

.altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ