Κορινθία: Η λειψυδρία «σκοτώνει» την παραγωγή…αδιέξοδο για τους αγρότες…!

88

Σοβαρά προβλήματα φαίνεται ότι δημιουργεί η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών στην Κορινθία και ειδικότερα στην παραλιακή περιοχή της Κορίνθου όπου υπάρχουν πλέον περιοχές όπου ουσιαστικά μπαίνει φρένο στην καλλιέργεια. Από την μία μεριά η έλλειψη βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων που δημιουργούν έλλειψη στο νερό άρδευσης και από την άλλη η υφαλμύρωση των νερών δημιουργούν ένα αδιέξοδο στους παραγωγούς.

«Δυστυχώς, παγιώνεται μία δυσάρεστη κατάσταση για την περιοχή και τους παραγωγούς» σημειώνει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου – Καρυώτικων, Σπύρος Αποστολόπουλος. Και συμπληρώνει: «Η περιοχή που πλήττεται περισσότερο είναι το Θαλερό, όπου το φυτικό κεφάλαιο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, με δεδομένο ότι έχουν σταματήσει να ποτίζουν τα δύο τελευταία χρόνια, και οι δενδρώδεις καλλιέργειες θα καταστραφούν. Το Μελίσσι είναι επίσης μια από τις περιοχές που αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα».

Πέρα από την έλλειψη νερού, υπάρχουν περιοχές που αντιμετωπίζουν και πρόβλημα υφαλμύρωσης, όπως των Λιμνιάτικων και των Καρυώτικων.

Στην περιοχή, η μοναδική λύση που φαίνεται να υπάρχει, μέχρι να υλοποιηθεί το έργο που αφορά το φράγμα του Ασωπού είναι, όπως εξηγεί ο κ. Αποστολόπουλος, «η επικαιροποίηση μίας μελέτης, που αφορά τη χρηματοδότηση και κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Ρίζας, ώστε να “εκμεταλλευτούν” τα νερά του ποταμού Σύθα, που σήμερα χύνονται στην θάλασσα».

πηγή-ypaithros.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ