Κορονοϊός – Ιταλία: 683 νεκροί σήμερα, 7.503 συνολικά

102

Ο αριθμός νεκρών και νοσούντων στην Ιταλία λόγω κορονοϊού συνεχίζει να ανεβαίνει.

Μετά την αισιοδοξία του διημέρου Κυριακή – Δευτέρα, όταν ο αριθμός των νεκρών ήταν σε πτωτική πορεία, την Τρίτη οι Ιταλοί… γονάτισαν ξανά από την είδηση για 743 θανάτους μέσα σε μία μέρα.

Ο συνολικός αριθμός ήταν στους 6.820 και μία μέρα μετά, την Τετάρτη, είναι στους 7.503, αφού το τελευταίο 24ωρo 683 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού.

Παράλληλα, υπήρξαν και νέα 3.491 κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό, υπολογίζοντας και τους νεκρούς αλλά και όσους έχουν αναρρώσει, να είναι στις 74.386.

Άλλη μια αυτοκτονία νοσοκόμας στην Ιταλία: Ζούσε με μεγάλο άγχος να μην μολύνει και άλλους ανθρώπους

Η 34χρονη Ντανιέλα Τρέτζι, έδινε καθημερινή μάχη μαζί με γιατρούς και συναδέλφους της, στην πολύπαθη Λομβαρδία κατά του θανατηφόρου ιού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ANSA, η 34χρονη γυναίκα δούλευε σε νοσοκομείο στη Μόντσα, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας και όταν έμαθε πως είναι θετική στον Covid-19 ζούσε με μεγάλο άγχος να μην μολύνει και άλλους ανθρώπους.

Τέλος στη ζωή της φέρεται να έβαλε μια 34χρονη νοσοκόμα στην Ιταλία, η οποία είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις 10 Μαρτίου.

Με αφορμή την αυτοκτονία της άτυχης γυναίκας, η εθνική ομοσπονδία νοσηλευτών της Ιταλίας, εξέφρασε τη λύπη της, ενώ τα ιταλικά μέσα τονίζουν πως έχει προηγηθεί ανάλογο συμβάν στη Βενετία.

Μέχρι πέντε χρόνια κάθειρξης για τους θετικούς στον ιό, οι οποίοι σπάνε την καραντίνα

Εκτός από την αύξηση του προστίμου από 400 μέχρι 3.000 ευρώ για όποιον μετακινείται από το σπίτι του χωρίς μια σημαντική αιτία, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε υιοθέτησε ένα ακόμη μέτρο με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όποιος γνωρίζει ότι είναι θετικός στον κορονοϊό και βγαίνει από το σπίτι του, με στόχο να σπάσει την καραντίνα, στην Ιταλία στο εξής θα τιμωρείται με φυλάκιση από ένα μέχρι πέντε χρόνια, διότι προκαλεί την εξάπλωση της επιδημίας και απειλεί την δημόσια υγεία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ανώτατη διάδοση του ιού, στην Ιταλία είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Για το λόγο αυτό, ο ΠΟΥ συνιστά τη μέγιστη προσοχή στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και πρόληψης.

Και πάντα σε αυτό το πλαίσιο, ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για τις νότιες περιφέρειες της χώρας, Τζουζέπε Προβεντσάνο, δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση της Rai ότι «ο κύριος στόχος, τώρα, είναι να αυξηθούν άμεσα οι κλίνες, στις εντατικές μονάδες θεραπείας των νοσοκομείων της Κάτω Ιταλίας. Από 1.700 που ήταν στην αρχή της επιδημίας, να γίνουν, τώρα, 3.500». «Εργαζόμαστε αδιάκοπα, νυχθημερόν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Προβεντσάνο.

madata.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ