Κορονοϊός: Σε τετράκλινο νοσηλευόταν λεχώνα στο «Αλεξάνδρα» πριν βρεθεί θετική

77

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για πολλοστή φορά οι υγειονομικοί υπάλληλοι στους οποίους συνεχίζει να εξαπλώνεται ο κορονοϊός, μετατρέποντάς τους όπως οι ίδιοι λένε, σε εστίες μετάδοσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι γιατροί και νοσηλευτές που νοσούν έχουν φτάσει τους 110, έξι από τους οποίους νοσηλεύονται με συμπτώματα πνευμονίας. Στους περίπου 500 ανέρχεται την ίδια στιγμή ο αριθμός των εργαζομένων σε νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας, που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ταυτόχρονα πολλά νοσοκομεία έχουν πάψει να θέτουν το προσωπικό τους σε καραντίνα, με αποτέλεσμα όλοι να εργάζονται μέχρι την ημέρα που θα εμφανίσουν συμπτώματα.

Σήμερα τρίτη, τρεις ακόμη γιατροί και μια νοσηλεύτρια βρέθηκαν θετικοί στο νοσοκομείου του Ρίου, με αποτέλεσμα πλέον οι ασθενείς εργαζόμενοι να είναι 13.

Παράλληλα ανησυχία επικρατεί στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” αφού λεχώνα βρέθηκε να νοσεί από κορονοϊό, ενώ νοσηλευόταν σε τετράκλινο θάλαμο. Πλέον νοσηλεύεται μαζί με το βρέφος σε θάλαμο απομόνωσης και είναι αμφότεροι σε καλή κατάσταση. Στο ίδιο νοσοκομείο πάντως διαγνώστηκαν με κορονοϊό ακόμη δύο εργαζόμενοι, μια νοσηλεύτρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και ένας γιατρός. Στο “Αλεξανδρα” νοσούν πια εννέα εργαζόμενοι.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο τέλος, βρέθηκε θετική μια διοικητική υπάλληλος, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών εργαζομένων στους πέντε.

Την ίδια στιγμή, γιατροί και νοσηλευτές διερωτώνται που πηγαίνουν οι βοήθειες σε υγειονομικό που ανακοινώνονται, επιμένοντας ότι δεν διαθέτουν μάσκες, ούτε στολές ειδικής προστασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα αποθεματικά των νοσοκομείων αυτή τη στιγμή είναι:

  • Απλές μασκες: 834.000
  • Μάσκες υψηλής προστασίας 53.000
  • Στολές υψηλής προστασίας 37.500

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επιπλέον ότι τους ζητείται να περιθάλπουν περισταστικά με μία μάσκα και μία στολή προστασίας για όλο το οκτάωρο κι ακόμη ότι αναγκάζονται να αγοράζουν ασπίδες προσώπου από το διαδίκτυο με δικά τους χρήματα αντί 14 ευρώ ανά τεμάχιο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ