Κορονοϊός: Τοπικά lockdown και επαναφορά των SMS

80

Σε επιφυλακή και εγρήγορση είναι οι Αρχές λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να λάβει επιπλέον μέτρα, ώστε να ανακόψει την αύξηση των κρουσμάτων και τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς ο απολογισμός είναι πλέον ανησυχητικός.

Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιούνται τρεις τηλεδιασκέψεις για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά. Μια φορά την εβδομάδα και εάν χρειαστεί και περισσότερο θα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ώστε να επαναξιολογείται συνεχώς η κατάσταση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ, ορόσημο αποτελούν αφενός ο Δεκαπενταύγουστος και αφετέρου η επανέναρξη των σχολείων, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην κοινότητα. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, η επαναφορά των SMS, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ