Κοτόπουλο με μπάμιες και περισσή μαστοριά

Τα φαγητά της ελληνικής παράδοσης, στο μυαλό μου, είναι ταυτισμένα με τη γεύση. Την πλούσια, πραγματική γεύση σπιτικού φαγητού. Δεν αγωνιώ για τις θερμίδες, δεν με απασχολούν οι κανόνες υγιεινής διατροφής, ούτε και οι σωστοί συνδυασμοί τροφών. Μοναδικός στόχος είναι η γεύση.
Το κοτόπουλο με τις μπάμιες είναι ένα πραγματικά εύκολο φαγητό. Υπάρχουν όμως σημεία – κλειδιά, που πρέπει γνωρίζει κανείς για να φτάσει την απόλυτη νοστιμιά. Ακολουθήστε τις παρακάτω επισημάνσεις και όλα θα πάνε καλά.
ΔΕΊΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΆΣΕΤΕ ΦΡΈΣΚΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΚΌΡΙΝΘΟ
- Το κοτόπουλο και οι μπάμιες αγαπούν το σκόρδο. Μη το αγνοήσετε. Ο έρωτας είναι σφοδρός και η απώλεια μεγάλη, στην περίπτωση που δεν το χρησιμοποιήσετε.
- Το λάδι δίνει γλύκα στο φαγητό, τι να λέμε τώρα; Αυτό που θα περισσέψει στον πάτο της γάστρας πρέπει να είναι λάδι. Όχι νερό. Διαφορετικά θα έχετε ένα αδιάφορο και νερόβραστο κοτόπουλο με μπάμιες και ουδεμία ευθύνη φέρω.
- Η ντομάτα είναι περιορισμένη στο φαγητό αυτό, γιατί δεν είναι κοκκινιστό.
- Το ξίδι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Δύο γεμάτα σφηνάκια είναι επιβεβλημένα. Οι μπάμιες διψούν γι’ αυτό σαν κολασμένες και τους πάει πολύ. Όχι, το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ξιδάτο και ούτε το ξίδι γίνεται αντιληπτό.
- Τέλος, χρησιμοποίησα μπάμιες κατεψυγμένες για μεγαλύτερη ευκολία και οικονομία χρόνου. Νομίζω θα σας βολέψει κάτι τέτοιο.
Κοτόπουλο με μπάμιες στον φούρνο
Υλικά:
Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΏ