Κόρινθος: Κραυγή αγωνίας από οικονομικά ανήμπορες οικογένειες…

111

Επιστολή  αναγνώστη:

Μας ζήτησε να παρέμβουμε προκειμένου να δοθούν τρόφιμα από τα ΤΕΒΑ  του  δήμου Κορινθίων,  μιας και βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση μη γνωρίζοντας  πως θα ζήσει την τετραμελή οικογένειά του χωρίς πόρους . Όπως μας είπε δουλεύει ως οδηγός σε ΤΑΧΙ και εδώ και 15 ημέρες έχει να μπει στο σπίτι του έστω και ένα δεκάευρω.

Με αφορμή την επιστολή στην Πρώτη news Kορινθίας,   κάναμε μία μικρή έρευνα συνομιλώντας με τοπικούς φορείς της Κορίνθου,  όπου και διαπιστώσαμε πως την αγωνία αυτή την έχουν εκατοντάδες συμπολίτες μας ,αφού ο δήμος  έχει μήνες να μοιράσει τρόφιμα.  Οι  οικογένειες έρχονται στα όρια της απόγνωσης  από την εκρηκτική μείωση των εσόδων τους που εκτινάσσεται καθημερινά .

Από την μία ο φόβος για την υγεία των ίδιων των πολιτών και από την άλλη η απόγνωση για την επιβίωση κάνει  το μέλλον εφιαλτικό  .

 Το “Μένω στο σπίτι ” είναι πολύ σωστό , αλλά χωρίς φαγητό , θέρμανση , πως θα το κάνουν πράξη  , οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας;

Καλούνται όλοι οι θεσμικοί φορείς του τόπου μας να δείξουν εδώ και τώρα το κοινωνικό τους πρόσωπο , όσο καλύτερα μπορούν .

Επιτέλους ας ευαισθητοποιηθούν οι θεσμοί  και να προσφερουν κοινωνική πρόνοια ,να μοιραστούν τα τρόφιμα που ανήκουν στους μη έχοντες πολίτες ,προκειμένου να μπορέσουν να μείνουν σπίτι και έτσι  να προστατευτεί ολόκληρη η κοινωνία μας από την διασπορά του κορονοϊου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ