Κρυονέρι Κορινθίας- Ένα μικρό χωριό με παγκόσμιο επιστημονικό αντίκτυπο…φωτό

290

Μπορεί ένα μικρό χωριό να έχει ουσιαστικό παγκόσμιο επιστημονικό αντίκτυπο; Πως συνδέεται το Κρυονέρι Κορινθίας με την Σελήνη; Και όμως, για όσους δεν γνωρίζουν το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου διαθέτει ένα κατοπτρικό τηλεσκόπιο διαμέτρου 1.2 m και είναι ένα από τα τρία σημαντικότερα τηλεσκόπια της χώρας.

Σε ένα από τα ερευνητικά προγράμματα που συμμετέχει το Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών αναλύει προσκρούσεις μετεωριτών στην Σελήνη, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο.

Με τον Πρόεδρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών Καθηγητή Manolis Plionis τον Διευθυντή κ Βασιλάκο και τον Ερευνητή κ. Λιάκο επισκεφτήκαμε σήμερα το Αστεροσκοπείο Κρυονεριου μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας τους Αντιπεριφερειάρχες Αναστάσιος Γκιολής , Χάρη Βυτινιώτη και Athena Korka-Konsta και τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος τους Αντιδημάρχους Γιώργος Τσολάκος, Παναγιώτη Φιακά, Νίκο Τσιόγκα, Δημήτρη Ζάρκο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ Ραυτόπουλο.

Με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου προχωράμε στην ουσιαστική αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου σε υποδομές αλλά και στο τηλεσκόπιο, επενδύοντας έμπρακτα στην έρευνα και την επιστήμη στον τόπο μας.

πηγή-Χρίστος Δήμας 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ