ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ…ΦΩΤΟ

116

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ανάμνηση της εισόδου «μετά βαΐων και κλάδων» του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, την Κυριακή των Βαΐων. Το πρωί της Κυριακής, 25 Απριλίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου πλαισιούμενος από τους Κληρικούς του Ι. Ναού και τον πρωτοδιάκονό του π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Εμφανώς συγκινημένος ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, από την παρουσία έστω και λίγων πιστών, εντός του Ι. Ναού, που μετά την μερική χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας προσήλθαν, για να υποδεχθούν τον Κύριο μας Ιησού Χριστό μετά βαΐων, ως Βασιλέα των πάντων και Παντοκράτορα, τους επεσήμανε ότι, η Εκκλησία είναι το εργαστήριο της Αγιότητας και ο χώρος όπου όλοι δια της μετανοίας αλλάζουν και σώζονται με την Χάρη του Θεού. Καθίσταται αναγκαιότητα, ιδιαιτέρως σήμερα, που με πολύ σκληρό τρόπο η επιδημία στέρησε από τους περισσότερους Χριστιανούς την φυσική τους παρουσία στους χώρους Λατρείας, κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, να προετοιμαστούμε, να μετανοήσουμε και να μετάσχουμε σ’ όλες τις Ι. Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος με πραότητα, αγάπη, ειρήνη στις καρδιές μας, αλλά και με σθένος και λαχτάρα, ώστε να βιώσουμε τα Άγια Πάθη. Ολοκληρώνοντας το κήρυγμα του ευχήθηκε σε όλους «Καλό Πάσχα» και «Καλή Ανάσταση»!

Στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι, λειτούργησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα στους Πατέρες και Αδελφούς της Ι. Μονής και το εκεί Εκκλησίασμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ