Κόρινθος: Συνέλαβαν τον άντρα που φέρεται να σκότωσε σκύλο πυροβολώντας τον εξ επαφής στο κεφάλι

102

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η δολοφονία μιας αδέσποτης σκυλίτσας που την πυροβόλησαν εξ επαφής στο κεφάλι, στην Καλλιθέα Κορίνθου.

Το περιστατικό έφερε στο φως η ομάδα «Σύλλογος Αγάπης για τα ζώα “Βλάσσης”», σημειώνοντας ότι το θύμα ήταν μόλις 7 μηνών και το τάιζε εθελόντρια της περιοχής.

Όπως αναφέρει η ομάδα, ο θάνατος του ζώου επήλθε ακαριαίως. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο τμήμα όπου ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Photo: Σύλλογος αγάπης για τα ζώα “Βλάσσης”

Παράλληλα ενημερώθηκε και η Κτηνιατρική Υπηρεσία Κορίνθου όπου μετέβη στο σημείο για αυτοψία, αλλά δυστυχώς δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία, για περισυλλογή του νεκρού ζώου και νεκροψία.

Ο Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Σχέσεις Στοργής» και ο «Σύλλογος Αγάπης για Ζώα “Βλάσσης”» τονίζουν: «Καταδικάζουμε τέτοια περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, όπως και την ασύδοτη οπλοχρησία που επιτρέπει στον καθένα να ξεσπάει όπου βρει.

Επιπλέον καταγγέλλουμε τη σκόπιμη παραπληροφόρηση σε σχέση με τα δικαιώματα σίτισης και περίθαλψης σε εθελοντές από την Κτηνιατρική Υπηρεσία καθώς και τη μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας, με αποτέλεσμα την παραμονή του νεκρού ζώου στον τόπο εκτέλεσης. Τα σωματεία μας επιφυλάσσονται για τα νόμιμα

πηγή-https://www.zoon.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ