Λάμπρος Κωστάρας” ξεθωριάζει το επίπλαστο δίπολο Πνευματικού – Νανόπουλου όταν δεν γίνεται πλέον κατανοητό που διαφέρουν”

116

Του Λ. Κωσταρα

Νομίζω πως η μοναδική σοβαρή είδηση από την χθεσινή συνεδρία του συνδυασμού «Πορεία Ευθύνης» είναι η αμιγώς πολιτική : το σύνολο των στελεχών του συνδυασμού θεωρούν ότι υπήρξε και υπάρχει μία επιτυχημένη πορεία έργων, και μία διακυβέρνηση χρήσιμη για την πόλη. Νομίζω ότι αυτό είναι το σημείο που πρέπει να αναλυθεί αφού το κυρίαρχο ερώτημα όσα χρόνια ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση είναι «τι δήμο θέλουμε».

Περισσότερα ΕΔΩ:

Οταν όμως η παρούσα αντιπολίτευση στο σύνολό της έχει στηρίξει την δημοτική αρχή σε μείζονα θέματα που εμπεριέχουν στοιχεία προβληματικής διακυβέρνησης, είναι δύσκολο να υπάρξει καθαρή πολιτική συζήτηση όπου θα φαίνονται οι διαχωριστικές γραμμές και η άλλη αντίληψη για τον δήμο.

Οταν η αντιπολίτευση έχει πρώτα η ίδια περάσει από τον σκόπελο των προσωπικών αντιπαραθέσεων και λοιπών γκρίζων περιοχών, η συζήτηση επί προσώπων, συμπεριφορών και συμφερόντων είναι αδιέξοδη.

Η περίσσεια παραγωγή παραπολιτικής και η έλλειψη πολιτικού λόγου θα ξαναγεμίσει το «πολυτελές Θέατρο». Μη ξεχνάμε ποιος γεμίζει το Δελφινάριο και ποιος το Θέατρο Τεχνης …

Τέλος, θεωρώ ότι ξεθωριάζει το επίπλαστο δίπολο Πνευματικού – Νανόπουλου όταν δεν γίνεται πλέον κατανοητό που διαφέρουν ειδικά όταν ο πρώτος εμμένει σε μία καρέκλα μετά από 12 χρόνια στο δήμο και ο δεύτερος ψάχνει μία άλλη καρέκλα μετά 11 χρόνια επιμελητήριο. Και αυτή η παρατήρηση προκύπτει από ως αποτέλεσμα έλλειψης πολιτικού λόγου αφού και οι δύο έχουν απλώς περιοριστεί σε τακτικές κατάληψης καρέκλας με παρωχημένες λογικές παζαριού.

Γράφω αυτές τις σκέψεις πριν ολοκληρωθεί το μίζερο, μονότονο σκηνικό με τις σύνηθεις καθυστερημένες δηλώσεις και των υπολοίπων που, αγχωμένα, προσπαθούν να παραμείνουν στο κάδρο των υποψηφίων τηε απλής αναλογικής.

Οφείλω πάντως να σημειώσω ότι θέλει δημοκρατικό κουράγιο να μιλάς για τα του οίκου σου μπροστά σε κάμερες. Ισως το επόμενο βήμα δημοκρατίας να είναι η ουσιαστική ενεργοποίηση και αξιοποίηση της επιτροπής διαβούλευσης αλλά αυτό απαιτεί υπερβάσεις που μόνο από νέα σχήματα και νέες λογικές μπορεί κανείς να περιμένει.

Είτε φρέσκοι είτε προηγούμενοι οφείλουν να δείξουν τι έμαθαν και τι θα κάνουν για να είναι κάποια πράγματα διαφορετικά. Κάτι που δεν θα αλλάξει είναι να ξαναδούμε να πέφτει άτακτα προεκλογικός άσφαλτος στις λακούβες της πόλης. Σε αυτό επίσης συμφωνούν άπαντες για πολλά χρόνια. Ουτε χθες διαφωνησαν … Κάτι τέτοιο θα ήταν πολιτική είδηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ