Λέει ψέματα η Περιφέρεια ότι δεν πλήρωσε τις αισχρές διεκδικήσεις των κατασκευαστικών ομίλων-φωτό

93

Σύρθηκε η Περιφερειακή Αρχή και στο πρόγραμμά της αναφέρεται στις αισχρές διεκδικήσεις, κατασκευαστικών ομίλων και μεγάλων μελετητικών γραφείων, που διεκδικούν από το κράτος αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ, για έργο που δεν εκτέλεσαν ποτέ, γι’ αποζημιώσεις έργων που παρέμειναν στα χαρτιά.

Μάλιστα στη σελίδα 18 του προγράμματός τους ανεβάζει αυτές τις διεκδικήσεις στα 200 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ν’ αναφέρεται σε έργα κι ονόματα, προφανώς για να μη θίξει τα ιερά και τα όσια της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

Εμείς έχουμε δώσει στη δημοσιότητα 22 περιπτώσεις που διεκδικούνται 85 εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις.

Λένε ψέματα στη Περιφερειακή Αρχή ότι δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ για τέτοιες διεκδικήσεις. Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τον κατάλογο των 9 περιπτώσεων με ποσά 8.382.062 ευρώ που έχουν καταλογιστεί τον τελευταίο μόνο χρόνο σε βάρος της Περιφέρειας και δεσμευόμαστε ότι, θα παρακολουθούμε στενά κάθε υπόθεση και θ’ αποκαλύπτουμε τις άθλιες μεθοδεύσεις τους για διευκόλυνση των αισχρών διεκδικήσεων των καπιταλιστών.

ΕΡΓΟ ΠΟΣΟ
Φωκιανός-Κυπαρίσσι 412.492€
Καζάρμα-Τουλούπα Χάνι

Τόκοι Καζάρμα-Τουλούπα Χάνι

305.493€

224.000€

Ραυτόπουλο-Κεφαλόβρυσο

Τόκοι Ραυτόπουλο-Κεφαλόβρυσο

295.489€

220.000€

Σκούρα-Πυρί 449.428€
Διασταύρωση Κουβελα 322.277€
Λύκειο Γυθείου

Τράπεζα για το Λύκειο Γυθείου

Τόκους για Λύκειο Γυθείου από το 2011

1.358.399€

445.985€

384.698

Αλιευτικό Βραχατίου 1.247.000€
Παράκαμψη Βουτιάνων 2.500.000€
Αποχετευτικό Γυθείου μια από τις 8 αγωγές 216.801€
Για 9 περιπτώσεις μέχρι τώρα για αποζημιώσεις και τόκους 8.382.062 €

 

Με άθλιες μεθοδεύσεις όπως απόκρυψη από την  Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο δεδομένων για τέτοιες υποθέσεις, «σιωπηρές απορρίψεις»  αυτών των διεκδικήσεων, συχνές αλλαγές των δικηγόρων για να χάνεται η ευθύνη, ανάθεση των υποθέσεων σε δικηγόρους εκτός Πελοποννήσου για να μην εκτίθονται, ακόμα και μη παράσταση της Περιφέρειας σε δικαστήρια που εκδικαζόταν τέτοιες υποθέσεις με καθυστέρηση χρόνων για να κλείσουν εργολαβίες και ν’ αυξάνονται οι διεκδικήσεις και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, η Περιφερειακή Αρχή διευκολύνει αυτές τις διεκδικήσεις.

Καλούμε τα πλατιά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα. Όχι μόνο για την Περιφερειακή Αρχή και τον κ. Τατούλη αλλά και για τους εκλεκτούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, που άλλοι με την ψήφο τους και άλλοι με την ένοχη σιωπή τους διευκολύνουν αυτές τις διεκδικήσεις.

Είμαστε πιο έμπειροι, θα είμαστε και πιο πολλοί στο Περιφερειακό Συμβούλιο γι’ αυτό θα είμαστε και πιο αποτελεσματικοί στην αντιπαράθεση για να μην ευοδωθούν αυτές οι αισχρές διεκδικήσεις.

Σε κάθε περίπτωση τα πλατιά λαϊκά στρώματα θα έχουν πλήρη ενημέρωση από εμάς κι όχι συσκότιση που τη βαφτίζει διαφάνεια η Περιφερειακή Αρχή.

Πιο ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στους Δήμους και στη Περιφέρεια σημαίνει μπλοκάρισμα αυτών των διεκδικήσεων, αποκάλυψη των μεθοδεύσεων.

Για να αποδείξουμε τα ψέματα που λέει η Περιφερειακή Αρχή δίνουμε στη δημοσιότητα εισήγηση για πληρωμή τόκων 300.000 ευρώ που έφεραν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στης 20-5-2019 και ήθελαν να το περάσουν κι εκτός Ημερήσιας Διάταξης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ