Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου”Η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Οθωμανούς Τούρκους Διάλεξη και συναυλία”

87

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες-Ιχνηλατώντας πολιτιστικά αποτυπώματα στην Κορινθία», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου(ΙΛΜΚ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου (ΕΦΑΚΟΡ) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνουν διάλεξη και συναυλία με τίτλο «Η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Οθωμανούς Τούρκους: η προέλαση στην Κορινθία και αναφορές στην Κορινθία μέσα από τη μουσική και τη λογοτεχνία του 19ου αιώνα», το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 (ώρα19:00), στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

 Εισηγήτρια στη διάλεξη θα είναι η κυρία Ευαγγελία Ελευθερίου, δρ. Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Μετά τη διάλεξη θα αποδοθούν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα «Φεύγω ξένη», του προέδρου της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, κ. Γιάννη Μπάρτζη.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ακουστούν :

–         Αποσπάσματα από την όπερα του Ροσίνι «Η πολιορκία της Κορίνθου».

–         Το έργο του συνθέτη του 19ου αιώνα J. L. Duprato, «La fiancée deCorinthe», εμπνευσμένο από το ποίημα – μπαλάντα του Γκαίτε, με τίτλο «Η νύφη της Κορίνθου». Το έργο αυτό παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

–         Αποσπάσματα από τη «Μήδεια» του  Λουίτζι Κερουμπίνι.

–         Ο ύμνος στην αιώνια αγάπη, του Γιοχάνες Μπραμς, εμπνευσμένος από την Α΄ Προς Κορινθίους επιστολή του Απ. Παύλου.

–         Η «Μήδεια στην Κόρινθο», Σιμόν  Μάγερ.

Ερμηνεύουν η σοπράνο Εύη Τσίρτση  και η γυναικεία χορωδία «Opus femina» του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων. Στο πιάνο συνοδεύει ο Δημήτρης Γιάκας.

Διάρκεια: 60΄.  Είσοδος ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ