Λουτρακιώτικο Καρναβάλι 2018: Ξέχνα το αύριο…!!! Αρχίζει ο χορός…!

92

Με πυρετώδεις προετοιμασίες φτάνουμε στο τελευταίο τριήμερο εορτασμού της Αποκριάς με μια σειρά εκδηλώσεων αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων και γλεντιού.

Αποκορύφωμα οι Καρναβαλικές παρελάσεις αρμάτων και πληρωμάτων που καταλήγουν στις δύο μεγάλες συναυλίες του Δήμου μας.

Η αυλαία ανοίγει με ένα πάρτι για τους μικρούς μας φίλους, την Παιδική Αποκριά, με πολλές εκπλήξεις και πολύ-χρωμες δραστηριότητες, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00 στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και  ώρα 18.00 η Πλατεία 25ης Μαρτίου στο Λουτράκι μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη σκηνή για να υποδεχτεί μια γιορτή παραδοσιακών δρώμενων και χορευτικών και την παραδοσιακή συναυλία με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Χάλκινων Πνευστών “Bronza Banda“. Συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου και των άλλων περιοχών.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με Καρναβαλικές Παρελάσεις των αρμάτων και πληρωμάτων την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. Στο Λουτράκι θα πραγματοποιηθεί Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στις 16.30 με παρουσιαστές τη Μαντώ Γαστεράτου & τον Λεωνίδα Λεσάκη και θα ακολουθήσει συναυλία με το δημοφιλές νεανικό συγκρότημα ONIRAMA, στις 18.30. Μετά τη συναυλία θα γίνει αναβίωση του εθίμου της “Καύσης του Καρνάβαλου”, με ρίψη πυροτεχνημάτων που θα σηματοδοτήσει το τέλος του Καρναβαλιού και θα χαρίσει στους καρναβαλιστές ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα λάμψης

.

Στους Αγίους Θεοδώρους θα πραγματοποιηθεί Καρναβαλική Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων στις 14.30 η οποία θα ολοκληρωθεί με συναυλία της ταλαντούχας Ραλλία Χρηστίδου στις 17.00.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου σε κάθε γωνιά του Δήμου μας (Λουτράκι, Περαχώρα, Άγιοι Θεόδωροι, Ίσθμια, Σχίνος), όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν παραδοσιακά τα κούλουμα, θα απολαύσουν εκλεκτά Σαρακοστιανά εδέσματα και θα γιορτάσουν με το πέταγμα του χαρταετού και

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here