ΜέΡΑ25″Παροχή χρεωστικών καρτών στους αχαρτογράφητους” με πίστωση €300 το μήνα για 6 μήνες

70

Σήμερα, 26η Μαρτίου του 2020, με τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας σε απόγνωση, η αλληλεγγύη ποτέ δεν ήταν πιο αναγκαία και ποτέ πιο κακοποιημένη ως έννοια και ως πράξη.

Αυτές τις δύσκολες μέρες, με τους ανθρώπους του μόχθου είτε εγκλωβισμένους στα σπίτια τους αβοήθητους είτε να εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες, προέχει να τους βοηθήσουμε χειροπιαστά βάζοντας στην άκρη τα κομματικά παιχνίδια και τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.

Επειδή τα μεγάλα λόγια είναι σε βάρος της αυθεντικής αλληλεγγύης, το ΜέΡΑ25 κάνει το ένα μικρό βήμα που μπορεί:

Τα τρία βήματα αλληλεγγύης που ζητά το ΜέΡΑ25 να κάνει η κυβέρνηση σήμερα κιόλας

Παροχή χρεωστικών καρτών σε 300 χιλιάδες ευάλωτα άτομα/οικογένειες (που δεν θα λάβουν τα 800 ευρώ επειδή είναι αχαρτογράφητοι αυτοαπασχολούμενοι, άστεγοι κλπ.). Κάθε κάρτα να έχει πίστωση €300 το μήνα για 6 μήνες (π.χ. ανώνυμων προπληρωμένων Mastercard). Θα είναι μια σημαντική ενίσχυση για τους ανυπεράσπιστους συνανθρώπους μας που τώρα έχουν μείνει έξω από κάθε δίχτυ προστασίας.

Κατάργηση του «ΗΡΑΚΛΗ», των πωλήσεων κόκκινων δανείων και, βέβαια, των πλειστηριασμών: Η κυβέρνηση να προβεί σήμερα σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που παγώνει, και νόμο αργότερα που καταργεί, τον «Ηρακλή» – δηλαδή τις πωλήσεις και τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων και, βέβαια, το δικαίωμα ταμείων & τραπεζών να προχωρούν σε πλειστηριασμούς. Αν δεν το κάνει αυτό η κυβέρνηση, θα ενεργοποιηθούν οι κρατικές εγγυήσεις υπέρ των ταμείων με αποτέλεσμα το Δημόσιο να δανειστεί από την τρόικα άλλα 12 δις ευρώ υπέρ ούτε των τραπεζών ούτε των δανειοληπτών αλλά, άκουσον-άκουσον, υπέρ των αρπακτικών ταμείων!

Κατάργηση προπληρωμής φόρου: Είναι αστείο καν να μιλάμε για καταβολή το 2020 του 95% του φόρου επιχειρήσεων του 2021 υπολογισμένο στη βάση των κερδών του 2019 που, πολύ απλά, το 2020 δεν θα υπάρχουν.

Σήμερα, 26η Μαρτίου του 2020, και κάθε μέρα έως ότου όλοι μαζί νικήσουμε αυτή την πανδημία, είναι μέρα αλληλεγγύης.

ΜέΡΑ25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ