Μήπως έχετε πρόβλημα όρασης και δεν το γνωρίζετε; Τρεις Κορίνθιοι επιστήμονες θα σας απαντήσουν αμέσως

98

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εχουν δημοσιευτεί    36 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι τυφλοί και 217 εκατομμύρια έχουν μέτρια έως σοβαρή διαταραχή της όρασης.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα που δημοσιεύονται στο ιατρικό περιοδικό Lancet Global Health, οι κυριότερες αιτίες διαταραχής ή απώλειας της όρασης είναι οι αδιόρθωτες διαθλαστικές ανωμαλίες (π.χ. μυωπία, πρεσβυωπία, αστιγματισμός, υπερμετρωπία) που προσβάλλουν 123,8 εκατομμύρια ανθρώπους και ο καταρράκτης με 65,2 εκατομμύρια πάσχοντες. Ακολουθούν η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και το γλαύκωμα.

Αν και φαίνεται παράδοξο να μένει αδιόρθωτη η μυωπία ή ο αστιγματισμός στις σύγχρονες κοινωνίες, η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι τα αδιόρθωτα διαθλαστικά προβλήματα ευθύνονται για το 49% των περιστατικών μέτριας έως σοβαρής διαταραχής της όρασης στην Δυτική Ευρώπη, καθώς και για το 15% των κρουσμάτων τύφλωσης! Ο καταρράκτης ευθύνεται για το 15,5% και το 21% αντιστοίχως.

Ο καλύτερος τρόπος προστασίας της όρασης είναι ο προληπτικός έλεγχός της, που πρέπει να γίνεται μία φορά τον χρόνο σε μικρούς και μεγάλους, εφόσον δεν πάσχουν από διαγνωσμένο οφθαλμολογικό πρόβλημα (αν πάσχουν, ο έλεγχος πρέπει να γίνεται με τη συχνότητα που συνιστά ο οφθαλμίατρος).

Εξίσου σημαντικό όμως είναι «να μην αμελούμε και τα επίμονα συμπτώματα στα μάτια, γιατί μερικές φορές έχουν σοβαρές αιτίες» όπως:

 

Η συνέχεια εδώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ