Η κουζίνα δεν είναι μόνο το βασίλειο της μητέρας. Είναι μέρος όπου οι γονείς μπορούν πραγματικά να περάσουν δημιουργικό χρόνο με το παιδί, να το μάθουν να μαγειρεύει μαζί τους, να το διδάξουν πολύτιμα μυστικά διατροφής και βέβαια να διασκεδάσουν μαζί του. Δείτε τα οφέλη της μαγειρικής μαζί με το παιδί, αλλά και κάποιες νόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μαζί του.

Τα οφέλη

-Μέσα στην κουζίνα, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν τον πλούτο της σωστής διατροφής. Οι γονείς μπορούν να τα φέρουν σε επαφή με τις πραγματικά υγιεινές τροφές και να τα διαδάξουν πώς θα τις απολαμβάνουν καλύτερα.

-Η επαφή με τη μαγειρική σημαίνει καλύτερη φυσική κατάσταση αλλά και οικονομία μέσα σε ένα πιο ελεγχόμενο περιβάλλον (μιας και ένα παιδί επιλέγει το φαγητό του σπιτιού, αντί να τρώει έξω).

-Η κουζίνα είναι μέρος όπου οι γονείς με τα παιδιά μπορούν να κάνουν ουσιαστικές συζητήσεις, να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν μυστικά και να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον.

-Η μαγειρική με τους γονείς, επίσης, ενισχύει το αίσθημα της συμμετοχής, της αυτοπεποίθησης, της επιτυχίας, της κατάκτησης, της συνεισφοράς. Τα παιδιά στην κουζίνα μαθαίνουν να οργανώνουν, να ετοιμάζουν πράγματα, να τα βάζουν σε σειρά και να έχουν καλύτερη αντίληψη του χρόνου.

-Η δραστηριότητα της μαγειρικής είναι σε κάθε περίπτωση πιο εποικοδομητική από την τηλεόραση ή την ενασχόληση με video games. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να προωθείται!

-Τα μαθήματα μαγειρικής αποτελούν μαθήματα για μια ζωή, αφού αυτές τις εμπειρίες το παιδί θα τις κουβαλά πάντα μαζί του. Τα παιδιά που γνωρίζουν πώς να μαγειρεύουν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν υγιείς άνθρωποι, με θετική προσέγγιση προς τη ζωή και με μια πιο δημιουργική εκτόνωση των καθημερινών καταστάσεων.

Συνταγές για μικρούς και μεγάλους

H συνέχεια του άρθρου στο webkorinthos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *