Μεγάλο Προβάδισμα για τη ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Pulse

79

Στις 11,5 μονάδες καταγράφει τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Στην πρόθεση ψήφου που παρουσιάζει η συγκεκριμένη έρευνα, η ΝΔ εμφανίζεται στο 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 19,5%. Ακολουθούν, δίνοντας μάχη για την τρίτη θέση, η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ είναι και το τελευταίο κόμμα που εμφανίζεται να μπαίνει στη Βουλή.

Εκτός Βουλής σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ελληνική Λύση με 1,5%, Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας με 1%.

Οι αντίστοιχοι αριθμοί με αναγωγή επί των εγκύρων, μεταφράζονται σε 34% για τη ΝΔ, 21,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 7,5% για Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής και 6% για το ΚΚΕ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός, σε μια ακόμα έρευνα εμφανίζεται η επιλογή «κανένας» με 37%. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33% και ο Αλέξης Τσίπρας με 23%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 58%, έναντι μόλις 23% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 5% των ερωτηθέντων «βλέπει» άλλο νικητή των εκλογών!

Παράλληλα ανεβαίνει σε σχέση με την έρευνα του προηγούμενου μήνα, το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν μέσα στην τρέχουσα χρονιά φτάνοντας το 38%. Το 25% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα γίνουν το 1ο εξάμηνο του 2019, κοντά στις ευρωεκλογές και το 26% στο 2ο εξάμηνο του 2019, έως το τέλος θητείας της κυβέρνησης.

reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ