Μερομήνια – Έρχεται πολύ «βαρύς» χειμώνας-βίντεο

99

Τα μερομήνια βγήκαν και είναι εντυπωσιακά, με ανατροπές στο καιρικό σκηνικό μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τα μερομήνια βασίζονται στις πρακτικές παρατηρήσεις των 12 πρώτων ημερών του Αυγούστου και για φέτος προβλέπουν σε γενικές γραμμές βαρύ χειμώνα, από τους πιο δυνατούς των τελευταίων ετών.

Πιο αναλυτικά, ο Δεκέμβριος από τις αρχές έως και τις 20 περίπου του μήνα προβλέπεται ήπιος με αρκετές όμως βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα μερομήνια, μας «λένε» ότι ουσιαστικά ο χειμώνας θα αρχίσει παραμονές Χριστουγέννων οπότε προβλέπεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη την χώρα εκτός από την νότια Ελλάδα.

Αυτή η κακοκαιρία δε θα αλλάξει μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου του 2022. 

Αλκυονίδες το Γενάρη και μετά βαρυχειμωνιά

Θα ακολουθήσουν Αλκυονίδες μέρες έως τις 15 του Ιανουαρίου, αλλά θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή του σκηνικού του καιρού και θα έχουμε βαρυχειμωνιά στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Το μεγάλο ξέσπασμα του καιρού αναμένεται μετά τις 15 Ιανουαρίου. Εκείνη την περίοδο, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα μερομήνια θα έχουμε κακοκαιρία διαρκείας έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια οι νοτιάδες θα πάρουν το πάνω χέρι αλλά όχι για πολύ…

Τα χιόνια θα μας επισκεφθούν αρκετές φορές, ακόμη και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου. Μετά τις 15 Μαρτίου θα δούμε κάποιες ήπιες ημέρες, ωστόσο θα σημειώνονται βροχές μέχρι τις Αρχές Απριλίου. 

Τι είναι τα Mερομήνια

Τα Μερομήνια είναι μια παλαιά μέθοδος «πρόβλεψης» του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο, που εμπιστεύονταν ιδαίτερα οι παλαιότερες γενιές.

Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

πηγή-in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ