Μεταναστευτικό: Να μας απαντήσουν στο εξής ερώτημα…

74

Ακούμε συνεχώς από όλα τα κυβερνητικά στελέχη δηλώσεις που εκ προοιμίου θα έπρεπε να είναι σοβαρές και όμως καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Οσα ακούμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς και πρωτοκλασάτους υπουργούς -Γεωργιάδης, Βορίδης κ.α- έχουν σαν πυρήνα ότι  «η Ελλάδα δέχεται μία οργανωμένη εισβολή η κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την Τουρκία»,  

Να δεχθούμε αυτή την εκδοχή αν όσοι την επικαλούνται μπορέσουν να μας απαντήσουν στο εξής ερώτημα:
Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κάποιου κράτους να ισχυρίζεται ότι δέχεται οργανωμένη εισβολή, και να μην αντιμετώπιζε πολεμικά τον εισβολέα; (τον οποίο σημειωτέον τον θεωρεί σύμμαχο του αφού συμμετέχουν στον ίδιο στρατιωτικό συνασπισμό, στο ΝΑΤΟ)
Υπήρξε κράτος που να βρέθηκε σε τέτοια κατάσταση και να μην προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να μην έκλεισε στην πρωτεύουσα του την πρεσβεία του κράτους – εισβολέα και να μην κατέφυγε σε δεκάδες παρόμοιες αντιδράσεις.

Οσο και να ψάξει κανείς την ιστορία δεν θα βρει προηγούμενο κράτους να κατονομάζει τον εισβολέα και να μην κάνει το παραμικρό εναντίον του.

Συμπέρασμα. Καμιά εισβολή δεν δέχεται η Ελλάδα και απλώς έχουμε μια πατριδοκάπηλη εθνικιστική ρητορική μιας εθελόδουλης ακροδεξιάς κυβέρνησης.
Ολο το σκηνικό με τις μεταναστευτικές ροές που παρακολουθούμε είναι αυτό που ανέφερε προηγουμένως ο σ/ Τούρκος δημοσιογράφος: Μια ξεκάθαρη απειλή της Τουρκίας προς την ΕΕ ότι αν δεν πάρει τα χρήματα που απαιτεί, θα προωθήσει εκατομμύρια πρόσφυγες στα κράτη της ΕΕ μέσω Έβρου, των ελληνικών νησιών και της Βουλγαρίας.  

“Μα δεν βλέπετε ότι όλο το μεταναστευτικό-προσφυγικό κύμα αποτελείται από νέους ανθρώπους και μικρά παιδιά” μας λένε τα κυβερνητικά φερέφωνα που ισχυρίζονται ότι υπάρχει “σχέδιο ισλαμοποίησης” της Ελλάδας και “αλλοίωσης του πολιτισμού της”.

Σ’ αυτή την αστειότητα, τώρα τι να απαντήσεις, στους ιστορικά αναλφάβητους; Πέρα ότι τα θύματα της φτώχειας και των πολέμων βλέπουν την Ελλάδα σαν χώρα προσωρινής παραμονής, γνωρίζουν να υπήρξαν ποτέ μεταναστευτικές ροές που κύρια θα αποτελούταν από γιαγιάδες με το μπαστουνάκι και παππούδες που κουβαλούν σακούλες με τα φάρμακά τους;

Και γιατί διάλεξαν την Ελλάδα και δεν πάνε σε άλλες χώρες” επιμένουν οι ίδιοι. Η απάντηση είναι γιατί η προσφυγιά δεν είναι τουριστικό ταξίδι. Κανένας πρόσφυγας δεν μπορεί να επιλέξει σε ποια χώρα θα βρεθεί. Εξαρτάτε σε ποια γεωγραφική θέση κατέληξε, αφού οι πόλεμοι είτε η φτώχεια τον ξερίζωσαν από τον τόπο του.

Αυτονόητα πράγματα που όμως πρέπει να τα επαναλαμβάνουμε. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ