Με βαριές κατηγορίες που επισύρουν 9 χρόνια φυλάκισης κλήθηκε στην Ασφάλεια ο Λαφαζάνης !!!

60

Για κατηγορίες που αφορούν οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων κλήθηκε να απολογηθεί ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη  Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Αφορά στη δράση του κ. Λαφαζάνη ενάντια στους πλειστηριασμούς και για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας, όπως ο ίδιος αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του. «Με αισθήματα αηδίας και ντροπής για το κατάντημα αυτής της χώρας παρέλαβα σήμερα κλήση απολογίας από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και ειδικότερα, άκουσον – άκουσον, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική του δήλωση.

Και όλα αυτά από «μια κυβέρνηση που ξεπουλά τον τόπο και έφτασε στο σημείο να μεταβιβάζει ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους και αρχαία μνημεία για εκποίηση στο υπό ξένη διοίκηση Υπερταμείο. Μια κυβέρνηση πολιτικών υπαλλήλων της ακραίας υποτέλειας και αποικιοποίησης της χώρας που έχει καταντήσει πιόνι στα χέρια αδίστακτων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Μια κυβέρνηση που έχει καταλύσει στην ουσία τη δημοκρατία και κυβερνά με τα ΜΑΤ και τον χημικό πόλεμο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που υφίσταται δίωξη μετά τις πολιτικές διώξεις που υπέστη στη χούντα του Παπαδόπουλου και μετέπειτα του Ιωαννίδη.

«Είναι τραγικό, όχι για μένα αλλά για τη χώρα, ότι είμαι ο πρώτος επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος στη μεταπολίτευση, ο οποίος καλείται σε απολογία με καθαρά πολιτικές κατηγορίες, οι οποίες αφορούν τον μισό ποινικό κώδικα και οι οποίες, με μεγάλη δόση ειρωνείας, απευθύνονται σε βάρος μου από το τμήμα, τάχα, Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας», επεσήμανε.

Παράλληλα έκανε λόγο για πρωτοφανείς πρακτικές που «εφαρμόζονται μόνο στη γειτονική Τουρκία».

«Διαβεβαιώνουμε τους πλαστογράφους, μισαλλόδοξους, καρεκλοθήρες της εξουσίας (..) ότι δεν θα τρομοκρατήσουν κανέναν και ότι τα μακάβρια αντιδημοκρατικά σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό» καταλήγει αιχμηρά ο κ. Λαφαζάνης.

Νομικός σύμβουλος του κ. Λαφαζάνη: «Μεθοδεύσεις που θα ζήλευε και το καθεστώς Ερντογάν»

«Για μεθοδεύσεις που θα τις ζήλευε και το Καθεστώς του Ερντογάν» έκανε λόγο σε γραπτή δήλωση που προχώρησε και ο νομικός σύμβουλος του κ. Λαφαζάνη, Σαράντης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

«Η πολιτική κινηματική αντίδραση ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μεταμφιέζεται σε αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, σε φθορά και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά των Αστυνομικών Οργάνων. Από τους εγκεφάλους κατασκευής των εξωφρενικών διώξεων δεν διέφυγαν ούτε  κατηγορίες που αφορούν τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών ακόμη και τον νόμο περί κροτίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων.»

 

Παραθέτουμε παρακάτω μία προς μία τις κατηγορίες που απευθύνονται κατά του Παν. Λαφαζάνη και ένα προς ένα τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παραβιάζονται και που επισύρουν συνολικά, τουλάχιστον, 9 χρόνια (!) φυλάκισης.

Άρθρο 167 Ποινικού Κώδικα (ΠΚ): Αντίσταση κατά της αρχής (1 έτος φυλάκιση)

Άρθρο 308 ΠΚ: Σωματική βλάβη (6 μήνες κράτηση ή πρόστιμο € 3.000)

Άρθρο 309 ΠΚ: Επικίνδυνη σωματική βλάβη (3 μήνες φυλάκιση)

Άρθρο 315Α ΠΚ: Κατά αστυνομικών (επιβαρυντική περίσταση)

Άρθρο 334-3 ΠΚ: Οικιακή ειρήνη (6 μήνες φυλάκιση)

Άρθρο 381 ΠΚ: Φθορά ξένης περιουσίας (μέχρι 2 χρόνια φυλάκιση)

Άρθρο 382 ΠΚ: Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς (6 μήνες φυλάκιση)

Άρθρο 361 ΠΚ: Εξύβριση (μέχρι 1 έτος φυλάκιση)

Άρθρο 333 ΠΚ: Απειλή (μέχρι 1 έτος φυλάκιση)

Άρθρο 98 ΠΚ: Κατ’ εξακολούθηση (όλα τα παραπάνω)

Άρθρο 94 ΠΚ: Συνολική ποινή

Άρθρο 45 ΠΚ: Συναυτουργία

Άρθρο 189 ΠΚ: Διατάραξη κοινής ειρήνης (μέχρι 1 έτος φυλάκιση)

Άρθρο 42 ΠΚ: Απόπειρα για όλα τα προηγούμενα

ν. 2168/93: Όπλα και πυρομαχικά (από 6 μήνες έως 5 χρόνια φυλάκιση)

ν. 456/76: Πυροτεχνήματα (από 6 μήνες έως 2 χρόνια φυλάκιση)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here