Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Κιάτο.

86

 

Στην κεντρική ομιλία, ο υπ. ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Κολιζέρας, κάλεσε τους εργαζόμενους να σταθούν μακριά από τα ψεύτικα διλήμματα, στα οποία προσπαθούν να τους εγκλωβίσουν. Αναφέρθηκε στο τι είναι προοδευτικό για το σήμερα:

«Πρόοδος δεν είναι τα 586 ευρώ μεικτά, με τη «βούλα» του υπουργείου και μάλιστα, μόνο όταν και αν το επιτρέπει η καπιταλιστική οικονομία, αλλά η σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα. Πρόοδος δεν είναι να περιμένεις να ανοίξει η πλατφόρμα για να πάρεις ένα επίδομα με ψίχουλα, να μπαλώσεις καμιά τρύπα. Να σε στύβουν στους φόρους για να πιαστούν τα πλεονάσματα. Δεν είναι το πετσόκομμα των λαϊκών αναγκών και η στήριξη με κάθε τρόπο του κεφαλαίου. Πρόοδος δεν είναι η συμπόρευση με ολιγάρχες και η συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς.

Πρόοδος δεν είναι να χαριεντίζεσαι με Χρυσαυγίτες, να συμμαχείς μαζί τους, απέναντι στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, που εκφράζεται από την ΠΕΠ και τους αγωνιστικούς Αγροτικούς Συλλόγους, που παλεύουν για τα συμφέροντα και την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως έκανε ο αγροτοσυνδικαλιστής, υποψήφιος ευρωβουλευτής από την περιοχή, στα μεγάλα 40ήμερα μπλόκα του 2016.

Πρόοδος δεν είναι η νεκρανάσταση ανθρώπων, διάφορων «ναυαγίων» της πολιτικής ζωής, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, που ταυτίστηκαν με αντιλαϊκές πολιτικές, με τα μνημόνια πιο πρόσφατα, που συγκυβέρνησαν μαζί με τη ΝΔ, ως υπουργοί και τώρα δήθεν συμμετέχουν στο μέτωπο ενάντιά της.

Πρόοδος δεν είναι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών – μελών που οδηγεί στον εγκλωβισμό, σε άθλιες συνθήκες, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εξαθλίωσης ;

Πρόοδος δεν είναι ο λαός να υποφέρει από τη λιτότητα, τη φτώχεια και την ανεργία, να μην διατίθενται τα αναγκαία κονδύλια για την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία – πρόνοια και την παιδεία, τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, την αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση, και την ίδια στιγμή, οι στρατιωτικές δαπάνες που χρησιμοποιούνται για τη στήριξη της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ να κινούνται πάνω από το 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), δηλαδή 4 δισ. ευρώ. Το υψηλότερο ποσοστό μετά τις ΗΠΑ και το υψηλότερο στην Ευρώπη για τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Πρόοδος δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ, η νομιμοφροσύνη στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν είναι πρόοδος να υπηρετούμε τα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια τους, αλλά να εναντιωθούμε σ’ αυτά για να ζήσουμε ειρηνικά, με φιλία και συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων, Νανόπουλος Βασίλης, μετέφερε την εμπειρία από τον δήμο Σικυωνίων, σαν Δημοτικός Σύμβουλος. Τόνισε ότι, παρά τις τωρινές τους κοκορομαχίες, όλα τα προηγούμενα 5 χρόνια μαζί ψήφιζαν (δημοτική αρχή και αντιπολίτευση) και οι περισσότερες αποφάσεις ήταν 26-1.

 

 

Παρέμβαση έκανε και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Κελλάρης Γιάννης, που αναφέρθηκε στην έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας αλλά και στο ζήτημα της υδροδότησης του Κιάτου.

 

902.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ