ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΗ’ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΦΩΤΟ

69
KODAK Digital Still Camera

 Με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, το 28ο Ιερατικό Συνέδριο, στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «ΙΒ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2018». Της Ιερατικής Συνάξεως προηγήθηκε Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, στην οποία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι όλοι οι Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς μας. Ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και με θέμα: «Τις ειμι Κύριε; (Η ιερατική αυτογνωσία και αποστολή κατά τον Απ. Παύλο)».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής με λόγο Αγιογραφικό, μεστό θεολογικών νοημάτων αλλά και με γλυκύτητα, διανθίζων, προς θυμηδίαν, με αληθινά παραδείγματα την ομιλία του, έδωσε απαντήσεις στο Δαυϊτικό ερώτημα: «Τις ειμι Κύριε;» από τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου – κυρίως από τις προς τους Κορινθίους, αφού αυτές αποτελούν τον «Καταστατικό Χάρτη» της Ιερατικής αυτογνωσίας και αποστολής-  και τις «Πράξεις των Αποστόλων».

Τόνισε ιδιαιτέρως ότι ο καθένας από τους Ιερείς μπορεί να περιπέσει στην κενοδοξία, γι᾿ αυτό και η μελέτη των λόγων του θείου Παύλου ταπεινώνουν ένα τέτοιο επηρμένο φρόνημα, αφού η εκλογή που γίνεται από τον Ίδιο τον Θεό για την Ιερατική Διακονία, και στην οποία πρέπει ο άνθρωπος ν᾿ ανταποκριθεί δια της υπακοής του, σκοπό έχει την κατάρτιση και την οικοδομή των Πιστών, δηλαδή του Σώματος της Εκκλησία. Ωστόσο ο Θεός, που δίδει τον σκοπό της εκλογής, δίδει και την Εξουσία, καθότι αν δεν έχουν οι Ιερείς την συνδρομή του Κυρίου δεν δύνανται να διεκπεραιώσουν τον σκοπό.

Η Πνευματική εξουσία έγκειται στο να εργάζονται οι Ιερείς ώστε οι αποφάσεις του «κόσμου» να υποταχθούν στον Χριστό, γι᾿ αυτό οι Ιερείς, ως διαχειριστές των βουλών του Θεού, που πρέπει να αποδεικνύονται έμπιστοι, αλλά και «διάκονοι καταλλαγής» και «πρεσβευτές του Χριστού» έχουν Πνευματική ευθύνη, μεριμνούντες για την σωτηρία των Πιστών.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Στην συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έλαβε τον λόγο και, αφού ενθέρμως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο ομιλητή, έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΒ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2018» αποδίδοντας έτσι την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στο «Πρώτο μετά τον Ένα Απόστολο Παύλο», προστάτη, έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και πολιούχο της ιστορικής Κορίνθου, αλλά και του καλύτερου τρόπου διεξαγωγής του Παγκορινθιακού προσκυνήματος στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας και στα λοιπά Σεβάσματα της Ιεράς Νήσου Τήνου, που θα πραγματοποιηθεί 2 και 3 Ιουλίου 2018. Επίσης έδωσε Ποιμαντικές συμβουλές και διοικητικές διευκρινήσεις για τρέχοντα Εκκλησιαστικά σοβαρά θέματα, τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι «πνεύμα ομονοίας και ενότητας πρέπει να βγαίνει προς τα έξω», προς αντιμετώπιση νέων «κινδύνων» και μάλιστα πρωτόγνωρων στο Εκκλησιαστικό χώρο,ώστε και δια λόγων αλλά κυρίως δι᾿ έργων να κηρύττεται Χριστός και Αυτός Εσταυρωμένος και να παραμυθείται έτσι ο δεινώς χειμαζόμενος Λαός του Θεού.

 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here