Με κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας απαίτησαν Δημόσια – Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους (VIDEO – ΦΩΤΟ)

103

Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους απαίτησαν με τη μαζική τους κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, Εργατικά ΚέντραΟμοσπονδίες και Συνδικάτα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Έστειλαν άμεση και δυναμική απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, που θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου και στρώνει το δρόμο για τα νέα αντιασφαλιστικά χτυπήματα.

Σε ξεσηκωμό για το νέο Ασφαλιστικό κάλεσε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, καλώντας σε νέες συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας  την Πέμπτη 6 Φλεβάρη.

Οι εργαζόμενοι, μέσα από τα Συνδικάτα τους, συνεχίζουν τον αγώνα τους για να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο για την Κοινωνική Ασφάλιση, για να δοθεί απάντηση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης που παρουσιάζει τον… ρετουσαρισμένο νόμο-«λαιμητόμο» του Κατρούγκαλου ως «σωτηρία», την ίδια ώρα που σχεδιάζει το επόμενο αντιασφαλιστικό χτύπημα μέσα στο 2020, που είναι η παράδοση των επικουρικών συντάξεων στο χρηματιστηριακό τζόγο και στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης.

 

Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε και ένα χιουμοριστικό σκετς, κατά το οποίο αναδείχθηκαν οι πτυχές της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης και η στήριξη που προσφέρει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε αυτή την επίθεση (δείτε βίντεο εδώ).

Στην κινητοποίηση μίλησαν ακόμη ο Παύλος Αλεξανδράκης, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (δείτε βίντεο εδώ), ο Τάσος Ζερβός, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (δείτε βίντεο εδώ), ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά (δείτε βίντεο εδώ), ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο ν. Αττικής (δείτε βίντεο εδώ), ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τύπου – Χάρτου (δείτε βίντεο εδώ), ο Γιάννης Παπαζαχαρίας, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΚΑΤ (δείτε βίντεο εδώ), ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής (δείτε βίντεο εδώ), ο Μιλτιάδης Κρητικός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (δείτε βίντεο εδώ) και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (δείτε βίντεο εδώ).

Νωρίτερα το μεσημέρι, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις έδωσαν συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που δεν καταργεί -όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση-, αλλά διατηρεί όλες τις ρυθμίσεις του κατάπτυστου νόμου Κατρούγκαλου και επιφέρει νέα χτυπήματα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

902.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ