Με ξύλινα ρόπαλα προπηλάκισαν οικογένεια προσφύγων με μωρό. 

95

Επικίνδυνη κατάσταση στη Μόρια – Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες

40 άτομα χωρίς διακριτικά καμίας αρχής απαγορεύουν τη διέλευση προσφύγων, κάνοντας «ελέγχους» – Ορισμένοι κρατάνε ξύλινα ρόπαλα

 

«Μπλόκα» έχουν στηθεί και στις δύο εισόδους της Μόριας, από 40 άτομα, με στόχο να απαγορεύσουν τη διέλευση προσφύγων. Την είδηση καταγράφει η τοπική ιστοσελίδα politikalesvos.gr (εδώ). Πρόκειται για άτομα που δεν έχουν διακριτικά καμίας αρχής αλλά κάνουν έλεγχο στα αυτοκίνητα και περαστικούς που μπαίνουν στο χωριό. Ορισμένοι κρατάνε στα χέρια ξύλινα ρόπαλα και νωρίτερα προπηλάκισαν οικογένεια προσφύγων με μωρό.

Το politikalesvos.gr , μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον προϊστάμενο Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων κ. Βερβέρη για το συμβάν, αναφέρει ότι τα περιστατικά επιβεβαιώνονται και Η αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή, «αξιολογώντας» τα γεγονότα.

 

Η κατάσταση όπως εξελίσσεται γίνεται επικίνδυνη – Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες.

H ιστοσελίδα stonisi.gr (εδώ) γράφει ότι «χτες πήραν ελληνικές σημαίες και έκαναν επίδειξη δύναμης από την πόλη ως το χωριό της Μόριας. Σήμερα ως άλλο τάγμα εφόδου και με την στήριξη κάποιων ντόπιων, συνέχισαν το έργο τους. Παρακάμπτοντας την παρουσία της αστυνομίας, αν όχι με την ανοχή της, όπως έλεγε στο «Ν» πριν από λίγο κάτοικος του χωριού, έδωσαν ραντεβού στην άνω είσοδο του χωριού, όπου έχει τοποθετηθεί διμοιρία ΜΑΤ».

Επίσης, όπως κατήγγειλαν στην ιστοσελίδα stonisi.gr «επώνυμα, κάτοικοι της Μόριας, “μπούκαραν” στο χωριό την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση κατοίκων στην αίθουσα της κοινότητας και φέρονται να έσπασαν ένα αυτοκίνητο ΜΚΟ, και να πέταξαν ντομάτες κατά ντόπιων που δεν συμμετείχαν στη συγκέντρωση». Το απόγευμα εξελίχθηκε «ανθρωποκυνηγητό στα στενά του χωριού, έχοντας κινούμενους στόχους, όπως είχαν προαναγγείλει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντα, πρόσφυγες και μετανάστες, επιδεικνύοντας δύναμη»

imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ