«Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που έγινε την Τετάρτη στο Συνοδικό Δικαστήριο. Δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι θλιβερό γεγονός δυστυχώς», ανέφερε αρχικά και τόνισε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή για τη χειροτονία κληρικών. «Ίσως πρέπει να προβληματιστούμε λιγάκι για τους κληρικούς που χειροτονούμε. Έχουμε μεγάλη ευθύνη και οι πνευματικοί και οι Μητροπολίτες. Αν είμαστε αδιάφοροι ή επιπόλαιοι σε αυτό το θέμα θα έχουμε τέτοια προβλήματα και χειρότερα».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις συμαρτυρίες, απάντησε: «Δεν είναι θέμα συμαρτυρίας. πολλοί βλέπουν την συμαρτυρία σαν χαρτί». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα μια προσωπική εμπειρία. «Μου ήρθε ένας μια φορά και μου είπε θέλω να γίνω κληρικός. Του λέω έχεις πνευματικό; Έχω, λέει, συμαρτυρία. Όλα τα χαρτιά είναι έτοιμα. Αυτός πήγε σε έναν πνευματικό του έδωσε συμαρτυρία, ούτε είχε εξομολογηθεί ποτέ ούτε πνευματική ζωή είχε. Ήθελε να γίνει παπάς και μάζεψε τα χαρτιά που χρειάζονταν. Θέμα χαρτιών ήταν και όχι ουσίας».

«Φοβάμαι πώς έχουμε κάνει τραγικά λάθη στις χειροτονίες εμείς οι Επίσκοποι. Κάποιοι ούτε καντηλανάφτες δεν έπρεπε να γίνουν αλλά έγιναν Ιερείς!», κατέληξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *