Μητροπολίτης κ. Διονύσιος” Υποχρέωσή να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους

111

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την εκπροσώπηση Τους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, για τον οποίο ομίλησε με πολύ θερμούς λόγους, απένειμε το παράσημο του Αγίου Αποστόλου Παύλου:

α) στον αείμνηστο Ευάγγελο Καλλίρη, Εκκλησιαστικό Επίτροπο του Καθεδρικού Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ο οποίος διακόνησε τον Ι. Ναό με μεγάλη θέληση, ευόρκως και θυσιαστικώς, επί σειρά ετών, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες του, αλλά και τις αγαπητικές για την Εκκλησία μας ιδέες του. Ίσως ήθελε ο Κύριος μας να τον βραβεύσει πρώτα Αυτός και τον πήρε κοντά Του, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ωστόσο στο πρόσωπο του εκλιπόντος τιμούνται, από την ταπεινότητά μου και όλοι όσοι εργάζονται εθελοντικά στον Ι. Ναό για την ευταξία και την εύρυθμη λειτουργία του,

β) στους μαθητές, τον Διευθυντή κ. Μάριο Γεωργιάδη, τους Καθηγητές του 4ου Γυμνασίου Κορίνθου και όλους όσοι συμμετείχαν στον «Γ’ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: ‘’Προσωπικότητες της μετεπαναστατικής περιόδου τοῦ 1821’’», τον οποίον συνδιοργάνωσαν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, λαμβάνοντας το Α’ Βραβείο για την ταινία μικρού μήκους υπό τον τίτλο: «Τον σταυρό σας και ρίξτε τους γάντζους, Κ. Κανάρης». Συγκεκριμένα την διάκριση αυτή ενεχείρισε στον Διευθυντή του Δ΄ Γυμνασίου ο εκ προσώπου της Ιεράς Συνόδου παριστάμενος Σεβ. άγιος Ζακύνθου, αφού ο διαγωνισμός ήταν συνδιοργανωμένος από την Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Υπουργείο Παιδείας.

γ) τον κ. Χαράλαμπο Λαγό του Ανδρέα, Πανελληνιονίκη στο ατομικό αγώνισμα των οκτακοσίων (800) μέτρων και στο ομαδικό αγώνισμα των 4Χ400 μέτρων (σκυταλοδρομία), στο πρόσωπο του οποίου, μαζί με τα παιδιά του 4ου Γυμνασίου βράβευσε όλη την αγωνιζόμενη και μαχόμενη «για την Ελλάδα» Κορινθιακή νεολαία. Την διάκριση απένειμε ο Ταξίαρχος κ. Λεωνίδας Παπαλεωνίδας, Διοικητής της Σχολής Μηχανικού.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, εμφανώς συγκινημένος, ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στο ιερό καθήκον και την υποχρέωσή του να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους συντελεστές των «ΙΕ΄ Κορίνθου Παυλείων», αλλά κυρίως προς τους χιλιάδες Πιστούς, οι οποίοι και εφέτος απέδωσαν την δέουσα τιμή στον ένα και μοναδικό, στον Ιδρυτή της Εκκλησίας μας, στον Πολιούχο και προστάτη μας Θείο Παύλο. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ολόθερμα για ακόμη μία φορά τον προεξάρξαντα Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο για την μεγίστη ευλογία, που παρείχε στο πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας, με την τιμητική παρουσία του στα «ΙΕ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ